<

Нововолинців запрошують до обговорення перейменування вулиць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 29.01.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Відбулося чергове засідання робочої групи щодо виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Про це повідомляє сайт міськради.

За результатами напрацьованих пропозицій на розгляд громадськості  пропонуються  зміни окремих назв вулиць та провулків міста, які підпадають під норми Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а також рекомендуються нові їх назви:

Інтернаціональна- на Небесної Сотні

Піонерська-на Шептицького або Рухівська

Гайдара-на Затишна

Островського – на Княгині Ольги

Червоноградська-на Козацька

Щорса – на Героїв Крут

Галана  – продовжити Шухевича

Також робоча група пропонує розглянути зміну назв наступних вулиць:

Паші Савельєвої – на Семиренка

Ватутіна-на Кривоноса,

Ковпака-на Героїв АТО

Молодогвардійців-на Володимира Івасюка

Шановні нововолинці! Запрошуємо вас до обговорення.   Йдеться про наше місто, нашу історію, наше майбутнє.




коментарів: 2
  1. Коментар-Репліка.

    Як людина, яка була у витоків усіх попередніх перейменувань, здійснених і не здійснених, як першорухівець, як автор книги «Нововолинськ: новітня історія 1989-2000», я вимушений прокоментувати запропоновані варіанти. Я не був включений в склад робочої групи по підготовці варіантів перейменування, не були також включені в склад групи представники від спілки репресованих і від братства вояків УПА. Що було недолуго зроблено в минулому? Вулиця С. Бандери на 15 мікрорайоні – це «ялова» вулиця, на ній не проживають мешканці міста. Вул. Рябченюка (колишня вул. Лазо) – це принизлива заболочена стометрівка для такої постаті як Ананій Рябченюк. Вул. Героїв УПА – це нижній апендикс від вул.. Інтернаціональної. Не пропонується увічнити трьох нововолинських діячів письменства і культури – О. Бобака, С. Борисюка, О. Каліщука, які зробили вагомий внесок в українізацію міста. І вже зовсім обурливо – залишається недоторканим проспект Дружби. Для кого зберігають? Для мера? Що таке дружба в совковому розумінні – читайте на інтернет сайтах статтю З. Колбуна «Космополітизм закладений у назві вулиці „проспект Дружби”». Нема в переліку запропонованих перейменувань вул. Котовського, яку згідно зі списком 520 вулиць, затверджених Інститутом національної пам’яті України слід перейменувати. Крапка!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер