<

Нововолинців запрошують вшанувати пам’ять жертв Голодоморів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 22.11.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
0
/ коментарі 3

23-го листопада о 15:00 годині в міському історичному музеї відбудеться година пам’яті «Страчені голодом: невідомий геноцид українців». Нововолинці матимуть змогу ознайомитися із матеріалами експозиції Національного інституту пам’яті жертв Голодомору (місто Київ).

У четверту суботу листопада Україна і весь світ схилять голови в жалобі за мільйонами наших співвітчизників, життя яких у мирний час забрала голодна смерть на найродючішій у світі землі, – повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

О 15:40 годині на площі В’ячеслава Чорновола, пройде панахида за померлими від голодоморів в Україні. Там викладуть із лампадок символічний хрест і о 16:00 годині розпочнеться акція «Запали свічу».

“Закликаємо усіх небайдужих містян засвітити у цю хвилину на підвіконнях своїх домівок вогники свічок пам’яті про тих, для кого голодомор став дорогою в небуття. Просимо керівників підприємств різної форми власності, закладів та установ міста приспустити у цей день Державний прапор України на адміністративних будівлях,”- йдеться у повідомленні.




коментарів: 3
  1. Інститут національної пам’яті в особі його очільника, у минулому році започаткував традицію відзначати цей день пишним банкетом. А у нас в місті практик В’ятровича буде дотримано?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа