<

Нововолинців просять допомогти знайти могилу прабабусі у Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:29 | 10.02.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську міську раду звернулася мешканка Херсонської області, яка назвалася Ольгою і попросила допомогти їй у дуже важливій справі.

У далеких 40-х роках минулого століття на теренах сусідньої з Волинню Люблінщини загинула її прабабуся Слівінська Олександра (Олеся). Ще у 80-х роках жінка знайшла відомості про те, що прах родички нібито покоїться у селі Потуржин Томашовського повіту Люблінського воєводства. А недавно натрапила на інформацію, що нововолинці відвідали місця захоронення українців у цьому населеному пункті. Більше того, взяли, так би мовити, шефство над могилами своїх земляків. Справді, делегація шахтарського міста з працівників виконкому, громадських активістів, представників релігійних громад побували на тамтешньому кладовищі, впорядкували його, поставили хрест, – пише Волинь.

Але, оскільки його площа займає майже один гектар, то важко сказати, чи є там могила людини, яку розшукують. Пані Ользі пообіцяли посприяти в тому, аби вияснити, чи похоронена в Потуржині її прабабуся.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер