<

Нововолинці долучилися до загальноукраїнської акції проти підвищення тарифів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:02 | 15.01.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
30
/ коментарів 10

Із січня 2021 року в Україні підвищилась вартість майже всіх комунальних послуг. Тож 15-го січня у Нововолинську біля міської ради відбувся мітинг проти підняття тарифів.

Аполітичну акцію напередодні анонсував у фейсбуці мешканець міста Віталій Грабовський. Такі мітинги проходять в усіх регіонах України.

Під будівлею зібралося близько сотні представників громадськості. Протестувальники висловлювали незадоволення щодо цін за комунальні послуги, зростання яких ініціював Кабмін. Люди висували пропозиції, щоб держава приватизувала газові компанії і для побутового споживча була встановлена мінімальна ціна.

Міський голова Борис Карпус поспілкувався з людьми та пояснив, що ситуація зі збільшенням тарифів його також обурює. Тому вчора, 14-го січня на сесії депутати Нововолинської міськради звернулися до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо необхідності встановлення економічно обґрунтованої ціни природного газу та електроенергії, а не їх зростання.

На акції можна було помітити прапори “Свободи” і виступи представників цієї політичної сили. Користуючись нагодою, Андрій Бадзюнь звинуватив нову владу у піднятті тарифів на воду.

Тож у протестувальників виникли питання до начальника Нововолинського водоканалу Володимира Озімчука щодо ціни та якості води у місті. Він пояснив, що нові тарифи на воду зумовлені необхідністю повернення кредиту. Його брала попередня влада, однак питання повернення коштів, в тому числі за рахунок мешканців міста, лягло на представників нової влади.

Якість води, на яку нарікають нововолинці, покращувати потрібно заміною труб у будинках та квартирах, зазначає Озімчук. Як зауважив мер Нововолинська, тепер необхідно вирішувати питання покращення якості води та провести аудит усіх підприємств, в тому числі водоканалу.

По завершенні мітингу Карпус додав, що влада відкрита до діалогу і разом із мешканцями громади сподіваються змінити систему, яка тривалий час панувала в Нововолинську.




коментарів: 10
  1. 73% співвітчизників, пора вам піднятися і розгребти той геморой що ви привели

      • Та чого вже, якщо мріяти – тоді краще папєрєніка папєрєдніка! І газ заразом в платіжках по 0.798 грн. за куб, і яценюню в телевізорі на шустерлайв, який розпинався, що українці при цьому переплачують злочинній панді у 2 рази. Ото казка була, правда?

          • Ну гаразд, давайте тоді порахуємо.
            Січень 2021: газ 11.80грн/куб (9.92+1.88 за транспортування), мінімалка 6000грн (“грязними”)
            Січень 2019: газ 8.55грн/куб, мінімалка 4173грн (“грязними”)
            Січень 2014: газ 0.80грн/куб, мінімалка 1218грн (“грязними”)
            Тобто при валодзі мінімалка – умовний еквівалент 508куб газу, при пєці – 488куб, при віці – 1522куб.
            Але пересічному українцеві жилося найкраще саме при пєці – еге ж, ХХХ?

    • От мера в этом вопросе почти ничего не зависит. Цену на энергоносители утверждают в Киеве. Вам надо бы пробовать податься в премьер-министры или в президенты или в руководство МВФ. Ну, на ещё одни выборы Вы уже опоздали.

  2. Андрій Анатолійович мав би також поставити свого стола з пєчєнюшками і гербатою.
    Чого там тільки Майбах протестуючих підгодовує?

  3. Мудрий народ вкотре наступає на ті самі граблі, а потім плаче, що болить. Не нація, а мазохісти якісь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер