<

Нововолинським освітянам та медикам на зарплату не вистачає понад 14 мільйонів гривень – Сторонський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:47 | 12.09.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Як розповів перший заступник міського голови, куратор освітньої та медичної галузей у Нововолинську, Андрій Сторонський, потреба у фінансуванні медицини й освіти у місті складає 14, 6 мільйонів гривень. Окрім того, поки ще не відомо, скільки коштів знадобиться із міського бюджету, аби оплатити комунальні послуги бюджетних установ.

Волинь недоотримала освітню та медичну субвенції на ці статті витрат. По області цей дефіцит складає понад 160 мільйонів, – повідомляє Нововолинськ.com.ua.

«На сьогодні та потреба, яку ми подаємо в Департамент фінансів облдержадміністації складає 14 мільйонів 600 тисяч гривень. Зокрема, 8 мільйонів 600 тисяч гривень – це субвенція по освіті, якої не вистачає і майже 6 мільйонів гривень – охорона здоров’я. В першу чергу – це виплата заробітної плати педагогічним працівникам і лікарям. Крім того, зараз ще важко порахувати, яку суму коштів потрібно буде додати з міського бюджету на оплату комунальних послуг. До сьогоднішнього дня, на жаль, невідомо якою буде ціна на газ для бюджетних установ. І, відповідно, невідомо який буде тариф. За прогнозованими показниками потрібно 1, 6 мільйона гривень на оплату за тепло. Це також треба буде перекривати за рахунок коштів з міського бюджету», – зазначив Сторонський.

На наступній сесії Нововолинської міської ради планують перерозподіл бюджетних коштів, і віднайти фінансування, аби частково перекрити недостатнє фінансування галузей. Окрім того, Андрій Сторонський наголосив, що цього року збільшилась кількість учнів у міських школах, що також потребує додаткового фінансування.

«З 1 вересня збільшилася кількість учнів в наших школах на 300 осіб. Це практично 10 додаткових класів, нові посади і, знову ж таки, додаткове фінансування. До того ж, ми щороку робимо поділ класів у спеціалізованих школах – це також тягне за собою додаткові кошти. Зокрема, такий поділ вартує міському бюджету додаткових пів мільйона гривень. А їх також треба знайти», – зауважив перший заступник міського голови.

Загалом в області не вистачає 160 мільйонів гривень на освітню та медичну субвенції, які спрямовують на виплату зарплат




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа