<

Нововолинський суд закрив справу жінки, котру покусав бульдог ще три роки тому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:20 | 24.01.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
2297
/ коментарів 11

Нововолинський міський суд закрив справу щодо нападу бульдога на перехожу жінку. Інцидент стався ще в жовтні 2018 року, тоді власник вигулював пса на вулиці без намордника, і в якийсь момент він не зміг стримати улюбленця, який напав на перехожу.

Пес відкусив їй частину пальця, а також наніс травми руки, які судмедексперт кваліфікував за ступенем важкості як середні, повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо, у Нововолинську домашній пес на вулиці відкусив жінці палець.

Справу розглядали аж три роки, зрештою, адвокат обвинуваченого подав клопотання закрити провадження через завершення строків давності. Суддя це клопотання підтримав.

Як йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду від 17-го січня, інцидент стався 9-го жовтня 2018 року близько 11:00 на вулиці Василя Стуса в Нововолинську. Обвинувачений Андрій Б., який вигулював свого американського бульдога на повідку, але без намордника, не зміг стримати пса, коли той накинувся на перехожу жінку.

«Собака […] напала на [жінку], яка проходила повз них, спричинивши останній тілесні ушкодження у вигляді неповної травматичної ампутації першого пальця правої кисті на рівні основи п’ясної кістки, відкритий відламковий перелом першої п`ясної кістки правої кисті зі зміщенням, обширну вкушену рану підвищення першого пальця правої кисті з пошкодженням тенора та сухожилків», – зазначається в ухвалі.

Дії власника собаки кваліфікували за ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості ушкодження), що передбачає як мінімум громадські роботи від 150 до 240 годин, а як максимум – до двох років обмеження волі.

Як зазначила в суді потерпіла, обвинувачений відтягував розгляд справи.

«Обвинувачений неодноразово не з’являвся в судові засідання без поважних причин, не надав суду жодних доказів на підтвердження неможливості явки в судові засідання, чим затягував судовий розгляд», – повідомила жінка.

Зрештою адвокат обвинуваченого подав клопотання з проханням закрити провадження, оскільки з моменту вчинення порушення минуло три роки, а значить, завершились терміни давності.

Суддя Андрій Василюк вирішив клопотання задовольнити. Тож обвинуваченого звільнили від кримінальної відповідальності, а провадження постановили закрити. Ухвалу можна оскаржити протягом семи днів з моменту її оголошення.

Читайте також:

Палець лишився, жінка – в лікарні під крапельницею: розповіли про стан потерпілої від нападу бульдога в Нововолинську.




коментарів: 11
    • На суддю,ти,напрасно! В нас слідак бувае ” страшнее атомной войны и подводной лодки для пострадавшего!” А ще адвокат… це окрема хисторія. Ну бувае повезе, типа адвокат самоліквідуеця.

  1. уроди – завели собаку – дивіться за нею – намордника вдягайте – бо вже задрали – какашки прибирайте за своїми

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер