<

Нововолинський поліцейський, якого судять за затримання п’яного прокурора, став шерифом у Благодатному

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:43 | 28.12.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
6129
/ коментарі 2

28-го грудня Віктор Циплаков офіційно приступив до виконання обов’язків поліцейського офіцера громади в Благодатному.

У селищі відбулося урочисте відкриття поліцейської станцій та представлення шерифа. Ним став Віктор Циплаков, він виграв конкурс на заміщення посади офіцера громади, пройшов відповідне навчання та спеціальне тестування.

Віктор Циплаков — патрульний, який зробив все, аби затримати 11-го вересня 2020 року на вулицях Нововолинська п’яного прокурора Миколу Троцюка за кермом, сам змушений був постати перед судом.

Нагадаємо, 18-го жовтня у Рожищенському районному суді відбулося перше підготовче судове засідання. Родичі п’яного прокурора обвинувачують патрульного у порушенні недоторканості житла.

Судовий процес ще триває. Та схоже, що тесть та теща п’яного прокурора затягують справу. Спершу не з’явилися до суду, прислали представника, на наступне засідання, коли їх викликали для свідчень, не приїхали — відповідали на питання через відеозв’язок. Але розмова не вийшла, тож їх знову запросили особисто з’явитися до суду.

Скільки ще часу доведеться Віктору боротися за справедливість та яким буде рішення суду — невідомо.

А сам прокурор уникнув покарання. Хоч його і визнали винним у водінні напідпитку, провадження закрили у зв’язку із закінченням строків накладення адмінстягнення. Мало того, Троцюка апеляційний суд поновив на посаді. Ще й зобов’язав виплатити йому понад 65 тисяч грн заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Зараз він «працює» в неіснуючій прокуратурі. Бо поки Троцюк судився, завершили реформу галузі, у результаті якої з березня 2021 року створили окружні прокуратури замість місцевих. Щоб потрапити на роботу в новостворену структуру, йому потрібно пройти атестацію та дисциплінарну комісію. Чи буде Троцюк знову прокурором — питання відкрите.




коментарів: 2
  1. Вітя, служи громаді надалі і то служи по совісті і по Закону, як би то безглуздо не звучало у нашій проданій країні.
    Здоров’я і миру тобі і твоїм близьким!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер