<

Нововолинський хлібозавод: поетапні фото випічки продукції та труднощі збуту товару

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 29.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
273
/ коментарів 25

Нововолинський хлібозавод – одне з тих підприємств, що викликає цікавість у багатьох мешканців міста ще з дитинства. Журналістам інтернет-видання “БУГ” випала нагода побувати на підприємстві та розповісти нововолинцям про специфіку його роботи.

Нововолинський хлібозавод працює з 1964-го року та вже понад півстоліття постачає хлібобулочні вироби не лише у наше місто, а й  Сокаль, Іваничі, Горохів, Луцьк. В асортименті хлібозаводу – більше 60 видів кондитерських виробів та до 35 хлібобулочних.

Підприємство забезпечує роботою 150 працівників. Якщо у 2016 році середньомісячна зарплата становила 3113 гривень, то з лютого 2017-го – 4086 гривень.

Як розповіла директор підприємтва Мирослава Штунда, нововолинський хлібозавод працює на старих традиційних технологіях.

“Пшеничний хліб випікається на опарі, а житньо-пшеничний – на заквасці. Ми використовуємо натуральну і безпечну сировину, відкидаючи сучасну тенденцію, направлену на прискорення процесів приготування тіста з використанням хімічних добавок, різноманітних концетратів”, – додала вона.

У квітні 2016-го року підприємство за власні кошти модернізувало печі, замінивши їх на сучасні енергозберігаючі. Оновлене обладнання за 8 годин випікає до 3-ох тонн хліба.

Нововолинському хлібозаводу, як і будь – якому іншому підприємству, стає все важче залишатися конкурентноспроможним, адже таку ж продукцію у місто постачають ще 19 інших виробників. До того ж, ціни на два сорти хліба, які випускає підприємство, регулює держава.

Відповідно до розпорядження Волинської обласної адміністрації, граничний рівень націнки на продукцію, яку виготовляє саме нововолинський хлібозавод, становить лише 6%. Що стосується інших виробників, то на них це рішення не впливає.

“Точок збуту у нас багато, але на кожному кроці тепер магазини. Деякі крамниці беруть по 5 буханочок хліба і декілька булочок. До того ж, люди почали їсти менше хліба. Таке враження, що хліб вийшов із моди”, – розповідає Мирослава Штунда.  А ще додає, що потужності є, та немає збуту.

Загальна сума податків, сплачена підприємством за 2016 рік становить 7 933500 гривень.

Щомісячно у бюджет міста підприємство сплачує податки: за землю  – 24 005 гривень, за нерухоме майно – 8 698 гривень.

Зауважимо, що згідно з ДСТУ, термін придатності хліба, виготовленого з пшеничного борошна – 24 годин, а з житньо-пшешичного – 36 годин.

“Цікаво, за якими технологіями приготовлений хліб, який не черствіє тиждень”, – зауважує Мирослава Штунда.

Хліб проходить декілька етапів приготування: просіювання борошна, вистій опари для пшеничного хліба та квасу для житнього, заміс, розробка, вистій тіста в ростійних камерах, посадка в піч та власне випічка, що триває 30-35 хвилин. Після цього відбувається укладка вже готової продукції, яка потім розвозиться по магазинах.

Розробка тіста:

Вистій тіста у вистійній шафі:

Посадка в піч:

Уже готовий хліб рухається по конвеєрній ленті, після чого відбувається його укладка:

Зауважимо, що нововолинський хлібозвод охоплює територію площею два гектари.

Кінцевий етап – розвозення хліба по точках збуту:




коментарів: 25
  1. Показні фото це прекрасно. Поясніть, шановне керівництво, як можна так поводитись з хлібом? Саме як з непотрібом, тому що хліб не пакується, а кидається на дерев’яні піддони, перевозять хліб у брудних машинах. А хіба ніхто з містян,не бачить як вигружається водіями хліб біляларьків та магазинів. На моїх очах неодноразово водій тими руками, що крутить “баранку” викидав непаковані буханки у ящики з-під бананів, які ставив просто на землю, поруч сидів собака, рукавами шурав по тих буханках, накидавши купу аж зверху, буханки падали на землю, він їх просто піднімав з землі і клав у той бруднющийящик. Я не купую і ніколи не купуватиму хліба Нововолинського ХЗ, бо немає жодної гарантії, що та буханка, яка дістанеться мені не буда перед цим на землі. Це гидко.

  2. До речі в садочках теж жесть. Там мішок з-під борошна кладеться на землю і хліб зсипається у той мішок, а потім…..дітки їдять. Коли закінчиться таке відношення до хліба? Чому хліб не пакується на ХЗ? Чому все, як за Радянського часу? Ця стаття-просто антиреклама НХЗ. Дуже сумно……

  3. Цікаво читати коментарі прихильників конкурентів
    В мене декілька питань:
    1.Якщо Вам більше 20 років на якому хлібі Ви виросли? На “упакованому” чи з лотків?
    Імунітет в стерильності не розвивається ))

    2. Ви хоч раз задумувались скільки поліетиленового сміття від цих “упаковок”?
    Тут можна посперечатися про шкоду.

    По дивіться передачі, почитайте книжки про властивості дерев’яничар полички, піддонів, дощок для нарізання

    • До чого дерев’яна тара на заводі? Мною описано дерев’яну тару, у якій перевозять хліб у відкритому вигляді, в брудній машині, кидають у брудні ящики. Ви навкруги бачите конкурентів, а людей ви не можете розгледіти? Люди не хочуть їсти, наче худоба. Почуйте нарешті. Бо, дійсно, праця на ХЗ тяжка, і таке ставлення вже до готової продукції керівництва ХЗ та водіїв, які розвозять продукцію заводу. Оце сором.

    • Приказка- “Вміла приготувати, та не вміла подати.” Саме про ганебне відношення до своєї продукції керівництва Нововолинського ХЗ.

  4. Коли я вчився в Університеті, то просив батьків передати нашого Нововолинського хліба. Він найкращий. Можливо треба попрацювати керівництву з популяризацією нашого хліба, можливо також взяти до уваги все те, що написали дописувачі.
    Вважаю, що сайт БУГ правильно робить, що розповідає про наших виробників.
    Пропозиція редакторам. Зробіть щотижневу чи щомісячну статтю огляд одного з наших виробників( ливарні заводи, вікі, сто). За для популяризації

  5. Я ціную роботу працівників хлібзаводу, бо робота постійно на ногах не з легких.. АЛЕ, не їм нашого хліба так, як він має дуже кислий присмак…

  6. А ми купуємо Іваничівської,бо Нововолинськ йшли вже давно не такий,як раніше

  7. В я взагалі не купую УКРАЇНСЬКОГО ХЛІБА, а завжди везу по 3-4 буханоски з польщі, коли здам папіроси і маю трохи заробку, бо в україні взагалі не дивлять за якістю хліба, в іваничах хліб взагалі з землі продають де бомжі сплять і гадять, нововолинський взагалі в грязнюсих машинах, де колеса брудні…. фу фу фу, давайте купувати тільки польський, підтримаємо наших сусідів.

    • Та й правильно. Коли почнуть падати продажі хліба, то може тоді керівництво задумається, що українці теж хочуть їсти смачний хліб, який належно запакований.Це і є конкуренція. Вчіться у поляків.

    • Польський хліб?Та я його й задарма не хочу не то шо їсти а навіть брати,на смак трава-травою!Хіба тільки свиней ним кормити,а вот наш Нововолинський хліб проти нього небо і земля,смачний румяний і головне без додавання всяких там преміксів,як у іньших!!!

  8. Хліба перепробувала багато. Бо люблю його ,і наш Нововолинський – найкращий !!! А все решта – якась незрозуміла субстанція. Хочете їжте , мені всеодно. Але наш хліб , пахне як хліб !!!

  9. Людина, з почуттям сарказму у вас тугувато, заїдьте до польщі, та подивіться як хліб продають з ящикіа і без упаковки, а хочете купити запакований то викладуйте за нього 20-30 грн. Бридко читати ваші коментарі на рахунок нхз, попахує заказухою…

    • Заказуха це ти папіроснік хєров!
      Тобі нєбось тільки на штрафи і 3 буханки хліба польського хватає від контрабасу твого)))

    • Андрій, ти бачу зовсім неграмотний та темний.)))Хазяї тобі платять за що?
      На, тобі, почитай, що таке сарказм, зайчику.)))Сарказм — зла й уїдлива насмішка, вищий ступінь іронії, троп і засіб комічності, в основі якого лежить гострий дошкульний глум, сповнений презирства.
      А мною описане лише ганебне ставлення працівників самого заводу до хлібної продукції. Невже мізків не вистачає це зрозуміти?
      Не можна кидати брудними лапами хліб у брудні ящики з-під бананів. НЕ МОЖНА. Запам’ятай це, темнота. І хазяям це втовкмач у голову.

  10. Люди добрі отямтися що ви говорите про хліб добре що він є наші діди і баби вмирали за кусок хліба це великий гріх говорити що той чи інший хліб поганий як говореться в молитві “Хліб наш насущний дай нам сьогодні”

    • Що ти тут руки заламуєш, нещастя?
      Якщо є хліб,який кидають у бруд, то потрібно радіти за таку великодушність?)))) Ти впало з дуба і мозок повредило собі? Чому я маю їсти брудне та з мікробами та залишками сечі і екскрементів? Водій цигарки тримає тими руками, ходить в туалет десь обабіч дороги, а потім цими лапами вигружає хліб….Люди вже зовсім з розуму сходять, не маючи елементарного поняття про гігієну та санітарні норми продажу продукції.

  11. Підтримую коментар *весни* нововолинський хліб частенько КИСЛИЙ. Особливо житній… І не говоріть що на натуральній заквасці… Раніш могли випікати смачний, а зараз конкуренти мішають…

  12. До вашого відома основна складова хліба це борошно,і повірте мені воно не найкращої якості,вже може бути зараження спорами картопляної палички.Для того щоб хліб після випічки не захворів відповідно спеціально підвищують кислотність тіста бактеріальними заквасками

  13. Людина, ти неадекватне, ніколи на заводі не було ящиків з під бананів на ПРИВОЗІ хліба, одне де вони могли бути це коли забирали повернення черствого хліба. Ніколи не була на хлібозаводі і виписуєш тут гадості, сама хоч раз хліб робила ? вот і не тринди.

    • Дядя, ящики з-під бананів у всіх магазинах нашого міста, як тара для хліба. Пройдися зранку і подивись. Саме у ці ящики водій, який розвозить хліб, скидає буханки у ці ящики і саме з цих ящиків у магазинах і дістають той смачний та “безпечний” для споживання хліб. Ти, баране, хоча б навчись читати.

  14. Наскільки наш нарід робиться дедалі ненависніший… Замість того, щоб зробити зауваження конкретно водієві, продавцеві тощо (виходячи з ситуації), так окремі з нас лише можуть когось облити брудом, сидячи тільки за монітором та пліткувати за плечима… З 80-х років й до даного часу вживаю хлібобулочну продукцію НХЗ. І не “ведуся” на досить гарно упаковану хлібину окремого (не про всіх йде мова) приватного виробника, який додає різні розрихлювачі та ароматизатори. Підтримую НХЗ. Всім гарного настрою ))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер