<

Нововолинську надали право користуватися землею, а не володіти нею, – Іванчук про масив “Прикордонник”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 5.06.2017 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ коментарів 7

Голова Литовезької ОТГ Іван Іванчук дав журналістам “БУГу” відповідь на питання, кому належить земля дачного масиву “Прикордонник” – Литовежу чи Нововолинську.

Інтернет-видання “БУГ” раніше повідомляло, що між представниками влади Литовезької громади та міста Нововолинська виникла дискусія з приводу того, чиїми “володіннями” є землі дачного масиву “Прикордонник”. Так, представники Литовезької ОТГ стверджують, що масив за старими земельними актами наданий в оренду садоводам “Прикордонника” на постійне користування, а ці землі належать громаді. А от міські чиновники не бажають визнавати, що масив не їхній, і ставлять ультиматуми відмінити пільгові рейси на дачі.

Спілкуючись з членами правління СТМ “Прикордонник”, міський голова Віктор Сапожніков впевнено доводив, що “де-факто, як і де-юре, масив відноситься до Нововолинська”.

Ми отримали коментар голови Литовезької ОТГ Івана Іванчука з цього питання:

“Це земля Литовезької сільської ради, колись вона була передана міській раді для постійного користування під дачний масив “Прикордонник”. Хочемо ці землі включити в межі населеного пункту, тоді люди зможуть використовувати їх як житловий фонд. Вони матимуть змогу прописуватися там, будуватися на території, сплачувати за значно нижчими тарифами комунальні послуги.

У раді ОТГ невдовзі відкриється ЦНАП, всі операції з приватизації землі проводитимуться тут. В нас на дачному масиві є люди, які не можуть будинок продати, земельні ділянки приватизувати, бо земля знаходиться поза межами населеного пункту. Вони вирішують ці питання через департамент Держгеокадастру. Тепер спокійно зможуть зробити це тут на місці і без ніяких затрат. Депутати дали рішення і будь ласка, – приватизовуйте!”.

Зі слів голови ОТГ, земля надана лише в постійне користування дачному масиву Прикордонник – не у власність. Таке рішення було прийняте на виконкомі Іваничівської райради. Це питання озвучували на зустрічі іваничівської влади із заступником мера Нововолинська Володимиром Рожелюком. Тоді іваничівці цікавилися, чому стільки часу орендна плата за землю сплачується не в сільську, а в міську раду.

“Якщо кооператив платив податок міській раді, то міська рада повинна його перекидати на наш місцевий бюджет. За стільки років нам ніхто цих коштів не сплачував. Адже так само в постійному користуванні знаходиться земельна ділянка під шахтою №9, і вони платили земельний податок постійно.

Щодо питань злободенних: навіть в місті таких тарифів на комуналку немає, як на дачному масиві. Люди платять дорого, тому що ця земля знаходиться поза межами населеного пункту. А включити згідно чинного законодавства її можна тільки до Литовезької ОТГ, не до Нововолинська.

Є також плани створити комунальне господарство і налагодити вивіз сміття. Почали робити огорожу на кладовищі в Литовежі… не були там ніколи? Поїдьте, подивіться. Дачники викидають сміття і його вже немає куди дівати. Сапожніков навіть уваги на це не звертає, а розгрібаємо ми, інспекція екологічна їде до нас”, – каже Іван Іванчук.

Щодо відміни пільгових перевезень на дачі, то це питання не вирішує сам мер Сапожніков. Воно виноситься на сесію і приймається депутатським корпусом, – зауважує він.

“Якщо сьогодні це їхні виборці, вони повинні лобіювати їх інтереси. Буде їхня воля дати пільговий автобус – виділять. Рахую, що депутати не відмовлять своїм виборцям. Ми можемо розглянути можливість співфінансування перевезень, проте це буде залежати від бюджету ОТГ”, – підсумував голова Литовезької ОТГ.




коментарів: 7
  1. Все правильно говорить сільський голова,а Нововолинські чиновники для дачного масиву не зробили нічого.Все,що є -робилось за внески.А також використовувалось як метод політичного шантажу-не виберете-не буде пільгового транспорту.

  2. Кожен раз одне й те саме!!!!!
    задовбали вже!!!
    пане голово отг, ви спочатку в селах сміття почніть вивозити, нам на тих дачників поки всеодно!!!
    але раз прозвучало приватизація, то ми здогадалися чому так іванчук рубашку на собі рве

  3. люди, за минулі роки нововолинськ жодного разу нам не допоміг, а на ОТГ будуть виділятись кошти зараз чималі + прикордонна зона, що є в приоритеті,і великі кошти на розвиток нашого масиву, і тарифи дешевші, одні плюси

  4. Шановний госте, не забувайте дорогенький, що робітничий клас без села просто виздихає з голоду,і коли ви вже прозрієте і побачите справжнє обличчя свого мера,воно далеко не ангельське таку цинічну і брехливу морду ще треба пошукати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця