<

Нововолинські випускники розповіли скільки коштує свято

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:14 | 4.07.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
104
/ коментарі 2

Випускний вечір – це подія, до якої готуються учні та батьки кілька місяців і не секрет, що вона потребує значних фінансових затрат. Нововолинські випускники-2018 поділилися своїми враженнями від останнього свята в школі.

На свій наряд вони витратили від тисячі до більше десяти тисяч гривень. Дівчата сукні купували, шили на замовлення та навіть брали на прокат. Місце в ресторані коштувало від 350 до 700. Додатково оплачували послуги фотографа, відеографа, розважальну програму вечора.

Пропонуємо розповіді випускників про підготовку, вибір суконь і костюмів та плани на майбутнє.

Ярощук Катерина, ЗОШ №3

– До випускного почала готуватися після Нового року, але, якщо чесно, то це пізно. Адже усі записуються до майстрів краси ще в вересні, тому дуже важливо знайти вільного візажиста та перукаря. Ходила по магазинам Львова, сукні недешеві, та й потрібно було б підшивати по фігурі, тому не було сенсу купувати. Сукню мені шила місцева майстриня. На моє здивування вона мені вартувала дуже дешево, близько 2500 тисячі гривень. На всі аксесуари витратила трішки більше (туфлі, клатч, прикраси і т.д.). Мій випускний виявився бюджетний.

Святкування було в Круїзі, 650 гривень за місце. Саме свято дуже сподобалося, навіть дощ не зіпсував настрій. Я отримала тільки позитивні емоції від підготовки та самого випускного.

Планую вступати в Київський національний університет імені Тараса Шевченка або в Києво-Могилянську академію.

Анастасія Оверчук, ЗОШ №2

– Готувалася недовго. Взимку зайшла в магазин з сукнями і взяла першу, яка сподобалася, не шукала, не переживала за все. Коштувало менше 5-ти тисяч, плюс туфлі, зачіска, сумочка, то це 6 тисяч за все. На макіяжі я зекономила, бо робила собі сама.

Святкували в Трьох бобрах. За місце було десь 700 грн плюс ще витрати, загалом було багато. Краще б поїхали в Карпати на тиждень (як казав однокласник).

Та мені дуже сподобався вечір, не дивлячись на погоду.

Планую вступати в Київський лінгвістичний університет на перекладача англійської.

Ольга Лук’янова, ЗОШ №1- колегіум

– Підготовка до випускного була нелегкою. Пошук взуття та різних прикрас забрали багато часу, але результат був того вартий. На макіяж та зачіску записалася за півроку і не дарма це зробила.

Сукню я вирішила не купувати, а шила в майстрині. На мою думку, це набагато краще, адже у таких людей є великий досвід і своє чудове бачення щодо індивідуального образу. Саме вона порадила мені щось  незвичайне.Сукня вартувала 8000 гривень.

Святкували у Трьох бобрах. Там довелося заплатити 900 гривень за людину.

Планую вступати до Одеси на менеджмент.

Крістіна Грищук, Ліцей

– Сукню отримала в подарунок. Моя тітка – дизайнер, проживає вона в Кривому Розі. Поїхали до неї, купили там тканину, на яку пішло близько 10-ти тисяч гривень, це і були самі дорогі витрати. В інтернеті замовила туфлі, діадему.

Святкували у Старому Замку, в Іваничах, де за місце 350 гривень. Вирішили там, бо в інших закладах міста дорого. Ми самі прикрасили зал, на вечорі був діджей. Випускний вечір запам’ятається назавжди.

Куди поступатиму ще не визначилася.

Вадим Шимонюк, ЗОШ №2

– Підготовка до випускного – це дуже важлива справа не лише для дівчат. Хлопцям також хочеться чудово виглядати у цей важливий день. Щоб вибрати свій наряд на випускний я спочатку відвідав Львів, де придбав піджак та штани, але на жаль я так довго це все там вибирав, що часу у мене не вистачило, тому решту мені довелось купувати в Нововолинську. І я не розчарований, бо у нас теж є кілька магазинів, де можна зібратись до випускного і виглядати не гірше тих, хто вибирав свій наряд у великих містах. Багато друзів купували все в Нововолинську і виглядали прекрасно. На свій образ витратив приблизно 5500 гривень.

Щодо святкування, то місце в ресторані коштувало 700 гривень. Але враховуючи діджея, ведучого, фотографа і таке інше, то сума піднялася до 1200 з людини. Я ходив з обома батьками, то за святкування сплатили 3600 гривень.

Випускний – це великі витрати, але це точно був найкращий вечір у моєму житті.

Планую вступати в Київ на факультет кібернетики, з вузом ще не визначився.

Роксолана Самолюк, ЗОШ №1-колегіум

– Готувалися ми дуже довго, сукню шили в місцевої швеї. Весь образ до деталей придумувала я з мамою, в сукню залучено дуже багато різних “фішечок” і декілька тканин. З макіяжем мені допомогла моя вірна чарівниця, яка являється ще й моєю подругою, тому я не потребувала навіть пробного мейку, повністю довіряла їй. Зачіску робила в салоні у майстра, яка хоча зазвичай і не робить жінкам,а суто стриже чоловіків, та через простоту моєї зачіски вона не відмовила.

Сукня, макіяж і зачіска обійшлися в близько 10 тисяч.

На рахунок цін нічого сказати не можу толком, тому що навіть не пхала носа туди (завжди вважала що справи батьків – зайве). Святкували у Трьох Бобрах.

Вступатиму у Львів – Івана Франка та Політехнічний, на журналіста, перекладача або міжнародну журналістику.

Лілія Братель, ЗОШ №3

– Готувалась ще певно з лiта, постiйно шукала щось в інтернетi, зберiгала, в головi як такого образу не було. Все збиралось по деталях. Сукню спочатку мала шити, але потiм поїхали у Львiв i взяли на прокат. Хотiла червону – вийшла зелена. Взуття купували в Луцьку. В загальному на мiй образ пiшло 7000-8000 гривень.

Підготовка була довгою, а день пролетів дуже швидко.

Ще не визначилася куди поступати і не обрала професію, хочеться в Київ.

Марина Мороз, ЗОШ № 4

– До випускного готувалася довго. Сукню купувала у Львові, переміряла майже весь магазин, але саме ця припала до душі. Вартість сукні 9000, загалом образ обійшовся батькам в 11000. Я дуже хотіла світлу, ніжну сукню. Звісно, погода трішки “підкачала”, я очікувала сонечка і що сукня буде блистіти, гарно переливатись, але все одно це не зіпсувало мій настрій.

Шити на замовлення сукню не хотілось. Завжди роблю за принципом: прийшов, побачив, купив, та і пошиття гарного плаття обійшлось би не набагато дешевше.

Святкували в Бобрах +, місце вартувало 700 гривень з людини. Усім дуже сподобалось. Ведучого не запрошували, але і без нього було весело.

Планую на Журналістику в Київ, університет Грінченка

Олександр Кушнерук, ЗОШ №1-колегіум

– Було так: ми поїхали з батьками у Львів погуляти та купити речі. Зашли в перший магазин та одразу купили там костюм, сорочку та туфлі. Ми довго “не парилися” і дорогий не хотіли купувати, тому що розуміли, що це на один вечір. За весь мій образ батьки віддали приблизно 8500 гривень. Вважаю, що дешево обійшовся, чув ціни і в 2-3 рази дорожчі.

Як я готувався? Та ніяк. За 3 дні до випускного пішов підстригся та й все. Якщо чесно, не міг дочекатися цього вечора. Відсвяткували просто супер, завдяки ведучому, який підняв настрій.

Куди планую я ще 100% не вирішив, тому не буду казати наперед.

Софія Міщук, ЗОШ №1-колегіум

– Продумуючи свій образ на випускний, я хотіла щоб він відображав мене справжню. Сукню я вирішила не купувати, а шила у майстрині. Вона справді все зробила так, як я хотіла і уявляла. Мій наряд вийшов доволі бюджетним, як для випускного плаття, в районі 1000 гривень. Але я більш ніж впевнена, що я його не раз іще вдягну. Зачіску я робила у своєї знайомої, макіяж – сама. Туфлі, сумочку придбала у магазині. Продумуючи свій образ, я навіть не підраховувала, скільки це буде вартувати.
Не було окремих бюджетних рамок. Я обрала все те, що мені підходило і подобалося. І підсумувавши, весь мій лук обійшовся в межах 2500.

Святкувала я із сім’єю у ресторані. Вирішила, що це наше спільне свято, бо вони пройшли зі мною вірно цих 11 років. А на наступний день вже із друзями досвятковували.

Ще думаю куди вступати, але хочу щоб моя професія була пов’язана із роботою з людьми

Тетяна Новосад, ЗОШ №2

– Моя підготовка до випускного розпочалася ще зимою. Адже необхідно продумати все: фасон, тканину, колір та оздоблення майбутньої сукні, зачіску, макіяж, аксесуари, взуття.

Побувавши в деяких салонах у Києві, Львові та Луцьку, декілька суконь мені було до вподоби, але перебуваючи на зимових канікулах в Італії, я закохалася в сукню від «Impero» у салоні вечірніх суконь Риму.
Вибір взуття був довгою морокою, оскільки не могла визначитися з кольором, який би пасував до сукні. Придбала його у Львові і залишилась дуже задоволена своїм вибором, адже саме ця «limited collection by Basconi» підкреслила мій образ.

Визначившись з платтям ,прикраси підібрала у ювелірному магазині «Золотий Вік» із лімітованої колекції.
Випускний святкували в ресторані Три Бобри. Вечір був дуже веселим, сповненим лише яскравими емоціями. Конкурси, музика та стіл доповнили це свято та зробили його незабутнім, і це все було дякуючи нашим батькам.

Продовжуватиму навчання в Італії,у лінгвістичному ліцеї. Паралельно планую вступати в Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (на перекладача англійської мови та літератури) на заочне.




коментарів: 2
  1. Софійка – молодчинка, має правильні приорітети цінностей! Працюй з людьми, дитино, працюй, у тебе все вийде. Відчувається справжній і сильний внутрішній індивідуалізм, якого всі так шукають показати/досягнути за допомогою “образу”.
    Софійко, Дід тебе благословляє і бажає досягнення всіх мрій. А мріяти не бійся, бо ти принесеш щастя багатьом людям, повір моєму життєвому досвіду!

    Взагалі, 3-тя школа виграла б приз найгарніша.
    2-га школа, завдяки Тетяні, відстає недалеко. Тетяна – скоріше всього випадково, але таки справді створила гарний образ, заручником якого і являється. Добавити б ше туди внутрішнього індивідуалізму і буле чудова жінка.

    Всім дівчатам і хлопцям щастя і попутного вітру, пливучи, в ідеалі, проти течії. А тобі, Софійко, особливого щастя! Вразила ти мене своєю оригінальністю і сильним духом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок