<

Нововолинські ветерани зібрались у центрі міста, аби вшанувати загиблих під час військових дій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 22.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Кожного року, 22-го червня, в Україні відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Нововолинські ветерани зібралися в центрі міста, аби вшанувати загиблих під час військових дій не тільки у далекому 1941-му році, а й згадати молодих бійців, які полягли на Сході нашої держави. 

22-го червня 1941-го року о 3 годині 30 хвилин німецькі війська перейшли в наступ. Того дня розпочалась війна, яка стала однією з найкривавіших та найскорботніших сторінок у нашій історії. Український народ потерпав від масових розстрілів, переслідувань, примусової праці, заслання у концтабори.

9Upw2hZsANs

Леонід Дудар, голова Нововолинської міської організації ветеранів війни та праці, звернувся до ветеранів:

“Дорогі ветерани, виповнюється 75 років з початку тієї страшної події для нашої держави. Сьогодні День скорботи і вшанування пам’яті і ми повинні віддати належне. Я пропоную вшанувати тих людей, які віддали життя за нашу свободу і незалежність. Бійці давали відсіч загонам ворога протягом усього часу. На жаль, загинуло багато молодих людей, які боронили країну.

Перед нами, старшим поколінням, постає завдання: проінформувати молодь, розповісти про страшні події, аби вони змогли це усвідомити і щоб ніколи не забували цю пам’ятну для нас з вами дату. Побувавши на полі бою, наші ветерани хочуть, аби війна на Сході закінчилася сьогодні”.

JZy--b52_UI

Героїзм, незламність духу, патріотизм і безмежна любов до Батьківщини допомогла нашим співвітчизникам у жорстокій боротьбі подолати ворога та здобути довгоочікувану, омріяну Перемогу.
Дорогу ціну заплатив наш народ за мир і вільне майбутнє для рідної землі – мільйони людських життів забрала війна, горе втрат і страждань не обійшло жодну родину.

LYa0rl8NE_Y

Багато років віддаляють нас від тих страшних подій. Проте сьогодні поруч із нами живі герої – учасники бойових дій, ветерани, які пережили пекло війни, відбудовували державу в повоєнні роки і зараз беруть участь у патріотичному вихованні підростаючого покоління.

hnnWGJj6g10




один коментар
  1. На сайті “4Влада” котрийсь із блогерів надав чудову публікацію про “не нашу війну”. “Маємо свою. Яка нас чомусь та навчить. А чому може навчити минула війна?” – написав він. Я уважно прочитав статтю на “БУГ”. Жодної згадки про УПА С.Бандери чи А Мельника. Як це у дусі імперського СССР. Кланяйтеся дорогі ветерани статуї, прикордонника “НКВД”, що у сквері біля базару. І 600 000 грн. народних коштів, які вгепала місцева влада у його ремонт – вклякніть і вдарте поклонами. Не забудьте спитати: а скільки “відкату” вони отримали? І “НКВДистам” зі 2-го “Укріпрайону” біля школи № 1 теж не забудьте вклонитися…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер