<

Нововолинські “свободівці” на сесіях не голосують “за”: бойкот чи насмішка над владою?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 25.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 5

Вже третє сесійне засідання депутати сьомого скликання Нововолинської міської ради приймають рішення переважно без голосів членів ВО “Свобода”. Представники цієї політсили здебільшого піднімають руки, коли звучить “проти” або “утримались”.

Чи можна припускати, що поведінка “свободівців” – це знак протесту проти роботи депутатського корпусу або місцевої влади?

Член партії Вадим Киричук каже, що бойкоту не було. Депутати просто мають свою думку. Проте на сесіях рішення і надалі приймаються без їхніх голосів “за”, а в сторону “бунтарів” на пленарних засіданнях неодноразово лунали зауваження. Міський голова навіть хотів спілкуватися з ними, як кажуть, тет-а-тет.

“Не завжди “Свобода” так голосує. Ми не можемо голосувати за ті проекти рішень, за які не відповідаємо – зміни до бюджету, де продається земля тощо. Щодо останнього, розглядаємо таке рішення не як продаж землі, а як довгострокову оренду. Є різні технічні питання. У нас є своя думка і тому так виходить”, – пояснює ситуацію член ВО “Свобода” у Нововолинську Вадим Киричук.

Відносно особистої зустрічі з Віктором Сапожніковим, яка мала відбутися, депутат каже, що мер “не викликав і в принципі нема тут про що розмовляти”.

Втім, “Свобода” веде себе активно на засіданнях, у них завжди знаходяться пропозиції та зауваження. Журналісти “БУГу” поцікавилися, чи є певний розподіл, за які питання “свободівцям” можна голосувати, а за які ні.

“Чіткого розподілу немає, всі питання обговорюємо, тільки з’являються проекти рішень. Є спеціалісти, які їх розглядають, а ми потім вирішуємо чи голосувати, чи не голосувати за нього. Приходимо на сесію підготовленими”, – відзначив Вадим Киричук.

З інсайдерських джерел дізналися, що “свободівці” образилися через те, що представників їхньої політсили не включили до складу тих комісій, в які вони хотіли увійти. Киричук підтвердив: ” Нашу думку до уваги не взяли, хоча не мають права членів партії примусово зарахувати в якусь із комісій, яку захотів міський голова. Не можуть змушувати людину йти туди, куди ЇМ хочеться. Але відносно голосування – одне з іншим не пов’язане”.

Щодо нарікань на депутатів збоку їх колег із інших політсил депутат: “Бо в нас є своя думка і це, вважаю, зрозуміло адекватним людям”.

_DSC0577_tn




коментарів: 5
  1. Зрозуміло, що міському голові дуже хочеться, щоби “Свобода” була “як всі”. Так дуже легко маніпулювати депутатами і змушувати приймати потрібні міському владному режиму рішення. Ця позиція наскрізь гнила і підла. Кожен депутат повинен мати свою думку, щодо того чи іншого питання, яке поставлене на голосування. Свободівці, на відміну від інших юридично підковані і грамотні люди, які дивляться на декілька ходів вперед. Юридична екпертиза поставлених питань у порядок денний, наскільки мені відомо, не ведеться. Правового навчання депутатів стосовно вивчення ними законодавства і Конституції України немає. Аудіо\відео фіксація, як і реєстрація поіменного голосування, не ведуться. Міській владі, стародавнього комуно-зразка, це дуже вигідно. Їй добре, як депутати, які не мають найменшогго досвіду на цьому грунті так і залишаться правовими невігласами. І, як вже не раз бувало, у випадку чого, мер вмиє руки і скаже: “А це не я! Депутати так вирішили.” Свободівці про це добре знають. Ось і нещодавно, С.Семенюка, (“Громадянська позиція”), мер закликав до себе у кабінет, після сесії. Здогадуєтесь чого?

    • хай кличе кого хоче.
      позиція має бути.
      а Громадянську Позицію не зламати! Шаповал – достойний бути депутатом. Вірю йому! Голосував за нього.

  2. Ну нашо ця пародія. Журналісти, ви справді чекали, що киричук отак візьме і скаже: “да, нам сказали завжди бути проти і ми як сліпі телята кожен раз “проти”, “проти”, “проти”, “утримались”, “проти”. А ще цікаво хто ті спеціалісти, які розглядають проекти рішень для свободи, ой то певно вусань гольчук, який дуууже обідився на всіх, що в депутати не проліз і буде мстить, і мстя його буде страшна))) Тільки от така позиція нічого по факту не міняє, ну посміються з дурників та й по всьому.

    • Щось, ви “Коля”, не із того табору. Сміються саме над вами. І на вашим безглуздим та недолугим коментарем. Прийдіть на наступну сесію і гукніть “славу” феодальним керівникам. Лизніть у щось. І отримаєте посаду. :)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа