<

Нововолинські шахтарі можуть розпочати страйк через заборгованість близько 30 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:45 | 19.01.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ коментарів 16

Волинським гірникам заборгували заборгували близько 30 мільйонів гривень.

“На ДП «Волиньвугілля» гірникам заборгували близько 30 млн грн, не виплативши 90% зарплати за жовтень та частково розрахувавшись за листопад і грудень 2015-го. Тому волиняни теж зараз обговорюють можливість підтримання своїх колег із ДП «Львіввугілля». Не краща ситуація й на шахтах Донецької та Луганської областей.

Проблем у гірників з 1 січня 2016-го побільшало, бо у галузі залишилися «смотрящі» міністра Володимира Демчишина, які роблять усе для її повного занепаду, та й уряд у Держбюджеті-2016 не передбачив жодної копійки на підтримку і розвиток вугільної галузі та її технічне переоснащення, виділивши лише трохи більше 620 млн грн на реструктуризацію, тобто закриття вугільних копалень. До списку на ліквідацію уже внесено понад 20 шахт. При цьому не створено й не планується жодного робочого місця для працевлаштування гірників, які втратять роботу, їхнього перенавчання та облаштування нових виробництв у шахтарських містах і селищах, життєдіяльність яких повністю залежить від вуглевидобутку. Якщо припинить у такому населеному пункті свою роботу шахта, невдовзі дійде до повного занепаду, а то й зникне і містечко чи селище. Обговорить ситуацію, що склалася у вугільній галузі, Президія НПГУ, яка збереться 27 січня ц.р. у Києві, і визначить, як діяти далі.”, – написав Михайло Волинець




коментарів: 16
  1. Та їм всеодно чи зникне містечко чи селище. Ця влада довела до того, що дедалі більше людей згадують Януковича.

    • Тута згадуй не згадуй, а шахтарям за янукевича було не життя а мед.Зарплту вчасно давали. Зарплата у підземних в місяць у штуку баксів була у середньому без премії, а були і премії.

  2. Вже давно треба було б підтримати гуцулів.Проблема в нас одна.Перекриття Ягодина єдине вирішення цієї проблеми.Ми обов’язково повинні бути почутими.І НАС ПОЧУЮТЬ!!!Шахтарі Волині,вставаймо,об,єднуємось і вирішуїм проблему!P.S.А дармоїдів та старих пирдунів регресників,які корні впустили у власних кріслах кабінету ДП,,Волиньвугілля” потрібно НЕГАЙНО гнати!!!

    • А як дармоїдів з контори Волиньвугілля погнати? Пенсії та регреси вони там усі мають кожен місяць на карточку, а зарплату тим дармоїдам шахтарі своїми страйками вибивають.

    • Візьми і вижени, а що до регресніків то Ви шановний напевно з тих, що далекі від справ на шахтах. Більша половина, що працюють пенсіонери, регресники,або передпенсійного віку, а з молдьожи мало кваліфіковані працівники які мало,що знають, зате язиком роблять все.Це не стосується Волинь ДП і поверхню. Скоро вже не буде кому працювати. Працівників основних підземних професій с кожним місяцем все меньше. На шахтах об’яви курси розів, прохідників і ряд інших професій тільки за власні кошти ніхто не хоче йти. Кантори не зменьшуються Волинь ДП також. А ті ,,дармоїди старі пердуни” ще можуть чомусь навчити Вас.

  3. Президія НПГУ на чолі з М.Волинцем, коли будемо звітувати перед шахтарями та членами НПГУ. Господа хорошіє, крик – криком, а звітувати треба. Ось тоді подивимось, хто Ви насправді балаболи чи Ви насоящі профспілки. Бо зі сторони все виглядає в ракурсі політичних баталій і перерозподіл впливів і грошових мішків. Тому негайно Звіт!

    • Назвись, а вже потім вимагай звіту. Бо звіт дають тим членам прфспілки якої являєшся сам.

    • мабуть гнила ця совість.вона потребує звіту від НПГУ а від ПРУПу не чекаєш-їх у двічі більше.Чи ні?

  4. А чого тільки 27.01-раніше свята заважають?З такими профспілками довго не попрацюємо…

  5. Оооо…здаров пісуни..писакі..червоні..голубі..сині і незалежні.давно вас не чути було
    Пишіть..пишіть..один поперед одним..один Вумніше другого))))
    ………… клоВуни………
    ))))))))

  6. Відповім”совісті”-звіт буду завтра..вранці
    відповім “шахтарю”-звати його Бонд..Федя Бонд)))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер