<

Нововолинські рятувальники провели профілактичний рейд щодо недопущення спалювання сміття та сухої трави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:01 | 7.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Навесні, коли сходить сніг і оголюється грунт, люди влаштовують пожежі, спалюючи суху траву.

Дим від спалювання трави їдкий, темний, густий – він дуже неприємний людям, їсть очі, неприємно пахне. Алергіки його не переносять. А спалюючи траву в населених пунктах, спалюються  ті солі важких металів, що осіли на листі, траві і викачані рослинами з ґрунту – такий дим просто отруйний. До того ж в покладах сухої трави і вітролому часто таїться сміття, у тому числі й не придатне, небезпечне для спалювання – пластикові пляшки і тому подібне. У сільській місцевості у вогні згорають залишки добрив і отрутохімікатів, утворюючи леткі токсичні органічні і неорганічні сполуки. При випалюванні трави уздовж автодоріг відбувається забруднення повітря важкими металами.

Працівники Нововолинського МВ У ДСНС у Волинській області та особовий склад Державної пожежно-рятувальної частини №5 проводять профілактичну роботу щодо попередження пожеж в екосистемах, що виникають внаслідок випалювання сухої трави.

Так, в період з  02-07 березня рятувальники вкотре нагадували мешканцям міста основні правила пожежної безпеки.

Працівники Служби Порятунку закликали громадян бути обачними і дотримуватися правил пожежної безпеки і не спалювати сухої трави та сміття, бо це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести не лише до масових загорань різних будівель, вони зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також, згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії громадяни несуть адміністративну відповідальність.

Також, рятувальники вручили мешканцям тематичні листівки та пам’ятки, які містять корисну інформацію та правила пожежної безпеки, дотримання яких дозволить уникнути виникнення пожежі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа