<

Нововолинські рятувальники попереджають про можливе підтоплення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:47 | 15.02.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Ось і закінчується зима. Останній місяць добігає до кінця. Після «стрічання» зими з весною розпочинається сезон танення снігу. Це явище є небезпечним для громадян, оскільки можливе падіння снігових мас та бурульок з дахів будинків, а також танутиме крига на водоймах. Закликаємо мешканців міста бути обережними під час прогулянок вулицями, не ходити попід стінами та балконами будинків, не виходити на льодовий покрив на річках та озерах.

Періодичне підтавання снігу в зимовий період вивільняє вологу, яка просочуючись в грунт сприяє підніманню рівня водяного горизонту. Причому підтоплення може бути як в результаті підняття рівня ґрунтових вод, так і в результаті проникнення в грунт надлишкової вологи з поверхні. Таке підтоплення, як правило, є явищем сезонним. Найбільший пік природно підтоплення  , в період масового танення снігового покриву.

Грунтові води разом з паводковими водами можуть нанести серйозну шкоду будівлі, починаючи від псування речей і продуктів що зберігаються в підвалі та закінчуючи просіданням фундаменту і руйнуванням конструкції будівлі

Слід пам’ятати, що підтоплення небезпечне не лише для приватної котеджної забудови, але і для міських будинків.. Коли рівень грунтових вод знаходиться вище за глибину промерзання грунтів, починається здуття грунту. Внаслідок чого відбувається перекіс будівлі, деформація фундаментів, перерозподіл навантажень, з’являються тріщини в будинках, порушується нормальне функціонування будівлі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок