<

Нововолинські посадовці закупили товари за завищеними цінами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:03 | 26.09.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ коментарів 10

Нововолинський міський голова не вжив заходів щодо посадовців, які допустили перевитрати бюджетних коштів під час закупівлі обладнання.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 26-го вересня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про результати роботи аудиторської групи, що займається аналізом і перевіркою системи державних закупівель у допорогових та понадпорогових закупівлях, поінформував перший заступник голови ОДА Олександр Степанцов. З його слів, у липні робоча група зафіксувала випадок, коли сектор культури Локачинської РДА закупив твердопаливний котел за 27 тисяч гривень, що відрізняється від ринкової ціни заводу-виробника на 19%, або на 5 тисяч гривень. Відділ виконкому Нововолинської міськради закупив у підприємця мікшерний рек та аудіокабель за 33,6 тисячі та 7,98 тисячі гривень, що на 16 та 22% відповідно відрізняється від ринкових цін. Управління освіти виконкому Нововолинської міськради закупило котел харчовий за 17 тисяч гривень, що на 21% відрізняється від ринкових цін. Руденський психоневрологічний інтернат закупив кам’яне вугілля за ціною 1155 гривень, що на 39% відрізняється від ринкової ціни.

Жодних заходів щодо проведення закупівель не вжив Нововолинський міський голова – натомість надали інформацію, що робоча група зробила неефективний аналіз закупівель. Вказані факти перевірили і всі заперечення міського голови детально проаналізували. Вартість мікшерного река на сайті компанії-дистриб’ютора становить 31,4 тисячі гривень. Здійснили моніторинг цін на ці аудіотовари в магазинах «Кобза» та «Медісон» у Луцьку. Менеджери з продажу обох магазинів підтвердили можливість придбання мікшерного река за ціною 31,4 тисячі гривень, та аудіокабелю за ціною 6,6 тисячі гривень. Менеджер з магазину «Кобза» поінформував, що за наявності потужного звукового пульта, такого, як вказаний в поясненнях міського голови, який був раніше придбаний палацом культури Нововолинська, для передачі цифрового звуку достатньо придбати лише аналоговий мультикор, вартість якого становить в межах 10 тисяч гривень. Тобто різниця між придбанням у 33,6 тисячі гривень очевидна.

Щодо котла харчового, встановили, що його вартість становить 13,8 тисячі гривень. Отже, міського голову Нововолинська Віктора Сапожнікова просять вжити дисциплінарні заходи щодо винних осіб з метою недопущення у майбутньому перевитрат бюджетних коштів, в іншому випадку, результати передадуть Фінінспекції для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності відповідних установ.

Щодо цих фактів надіслали листи для реагування відповідним установам. Локачинська РДА оголосила догану завідувачу сектором культури, директор департаменту соцзахисту населення надала підтверджуючі документи та пояснення щодо причин закупівлі, а також вказала на суворе дотримання закону керівнику Руденського психоневрологічного інтернату. Обґрунтована наявність закупівлі – технічні характеристики котла, проблем з комп’ютерною технікою та швидкістю інтернету.




коментарів: 10
  1. нормально так різниця більше 30000грн, і догана? так за це звільняти як мінінімум невідповідність займаній посаді , якщо взагалі там не кримінал.

  2. Вітя той, що Сапожніков тільки посміється з цього-всього, а чому? Бо краде набагато більше, а це так ПЫЛЬ. Ну піз…нули пару тисяч, і що далі?)))) Сміх розбирає!

  3. Є дані про те, що такі маніпуляції міський голова виконує вже багато років підряд у майже всі часи, свого перебування на найвищій посаді. Якщо необхідно, можна запотребувати офіційні свідчення зі ВОДА, обласних ЗМІ, а також факти розслідуваня та відкриття карної справи слідчими міліції, щодо зловживань у зоні інвестиційного розвитку у особливо великих… Та із інших джерел, про закупівлю продуктів для шкіл, дитсадків тощо, по завищених цінах і ніякої якості, поставниками – родичами і свояками у минулі роки. Вам, мешканці і виборці, іще й досі не набридла обрана вами ж місцева головка?

  4. повірте – закупівельні ціни збільшують постійно на 10 – 30 відсотків.це відкати.потім продавець повертає ці кошти мінус ПДВ.

  5. Може ще перевірити потрібно ЖЕКи під занавіс? Скільки було списано на ремонти ,які ніколи не робились? На арочку біля ПРОСТОРа ,яку малювали два тижні? На дороги? А чому голова не йде на базар сам,а посилає інших?Підприємці ж люблять його-хай пояснить,що податки потрібно сплачувати,а в магазинах чеки покупцям давати.Та й просто відчитатись за свої закордонні відрядження.Де економічний еффект?

  6. Отако почитаєш новини висмоктані із пальця і аж смішно робиться. Бачте – “Менеджер з магазину «Кобза» поінформував…” Цифрова передача аудіо сигналу і аналогова кардинально різні речі! І кардинально різної якості. Перш ніж ляпати що краще підійде і висловлювати чисто СВОЮ думку, треба бути більш обізнаним у цих технічних питаннях!

    Що таке взагалі оця – “аудиторська група”? Таке враження що купка людей просто вирішила доколупатися фанатично до Палацу Культури м.Нововолинська надіючись отримати премію до зарплати). Вони нічого не розкриють, бо нема що розкривати!! Як то не банально)). Шкода тільки нервів і витраченого часу всіх тих працівників яких отако “поливають болотом” і звинуваючують у НІЧОМУ!!

    Тут нема про що навіть говорити! Сидять всі у різних конторах, у різних містах і травлять фірми між собою, видумуючи хто і що за скільки “МІГ БИ ПРОДАТИ”. Прям містер очевидність). Герої які махають кулаками після бою! Чого ж вони зразу, коли виділялися гроші, не промоніторили все, а тільки зараз? Зарплата мала? Злі від народження? Хочуть премію?…

  7. А так і ще. Повернемося до менеджера. Чисто інформація для нього – аналогового мультикора, який би розкрив всі ті можливості цифрового пульта з такою кількістю входів та виходів – НЕ ІСНУЄ В ПРИРОДІ! Для того він і цифровий пульт щоб працювати по цифрі з цифровим мультикором без втрат якості і використовуючи передові технології!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа