<

Нововолинські гірники не згодні з проектом концепції реформування вугільної галузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:52 | 16.05.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Нововолинські  гірники не згодні з проектом концепції реформування вугільної галузі, яку пропонує їм профільне міністерство.  Аби захистити своїх робітників та висловити власне бачення майбутнього шахт, керівники копалень та преставники профспілок зібралися в офісі державного підприємства «Волиньвугілля».

34 % діючих державних шахт повинні закрити до кінця 2015 року – таке передбачає «Державна цільова економічна програма реформування вугільної промисловості на 2015-2020 роки». Згідно із документом, під ліквідацію  підпадають і дві нововолинських шахти: перша та 9-та. Решта переходять під керівництво Дирекції Західного регіону, яку планують створити, об’єднавши перспективні копальні Львівсько-Волинського вугільного басейну, – пише сайт Нововолинськ.

Голова теркому профспілок Юрій Калістратов висловив свою позицію та одностайну думку керівництва й робітників – програму концепції реформування галузі не підтримують. У політично стабільному Волинському регіоні із ліквідацією ДП «Волиньвугілля» мусить залишитися своя, бодай альтернативна, управлінська структура.

– Своя сорочка ближче до тіла, – каже перший заступник міського голови Володимир Рожелюк. Міська влада розділяє і всіляко відстоюватиме позицію гірників – створити шахтоуправління. Здаватися зарано. Аби було кому лобіювати виділення коштів на розвиток нововолинських копалень, ми мусимо насамперед зберегти й місцеве керівництво. 

Профспілки ідею створення шахтоуправління підтримують, проте й відстоюють позицію включити до його складу також першу копальню. Анатолій Мухомеджанов як голова профспілки гірників першої шахти наголосив, що боротимеьться, аби це підприємство мало перспективи й майбутнє. А ліквідацію шахти вбачають тільки у разі введення в експлуатацію десятої, куди мали б змогу перевести своїх робітників.

 Думки з приводу волинського шахтарського майбутнього висловили й директори вугільних підприємств. Об’єднати зусилля влади, керівників копалень та представників профспілок – сьогодні єдино правильний напрямок.

Питання волинських вугільників та їхні пропозиції щодо реформування галузі розглянули на депутатській комісії. Про результати засідання та прийняті рішення ми інформуватимемо вас у наступних інформаційних випусках.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа