<

Нововолинські депутати провалили “майстер-клас” із електронного голосування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:28 | 24.05.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарів 5

На черговій сесії Нововолинської міської ради 24-го травня народні обранці, ознайомлюючись із новою системою електронного голосування, близько півгодини не могли приступити до розгляду питань порядку денного.

На початку засідання міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков провів “майстер-клас” та розказав про правила нового способу голосування.

IMG_0847
IMG_0883

У зв’язку з нововведенями робота просувалася повільно і не все вдавалося відразу, хоча депутати сказали, що до інновацій готові.

IMG_0861

Після першої спроби реєстрації Віктор Борисович пожартував: “До речі, як у Верховній Раді, тільки я не зрозумів, скільки нас…”.

Депутатів нарахували 34, хоч на момент реєстрації їх було 29.

IMG_0899

Деякі народні обранці довго розбиралися на яку кнопку потрібно надавлювати, а після невдалих спроб жалілися на несправність пультів для голосування. Мер підходив до депутатів Мниха та Соловйова і показував їм “на пальцях”, що слід робити з пультом.

IMG_0903
IMG_0924

Поки тривало тренування з голосуванням, міський голова перейшов з жартів на докори: “Друзі, не примушуйте мене нервувати на початку сесійного засідання”.

IMG_0887

Депутати запитували, в яку сторону направляти пульт. Півгодини не можна було дорахуватися всіх обранців народу.

IMG_0905

“Уявляєте, як у Верховній Раді голосують, там є 450 людей…”, – відзначив Леонід Климович.

“Прошу проголосувати за те, щоб розпочати роботу сесії”, – сказав Сапожніков і… підняв руку. Слідом за ним підняли руки частина депутатів.

Очевидно, такі тренування потрібно було проводити перед сесійним засіданням, як це практикують у інших міських радах, – тоді більше часу можна було б приділити вирішенню нагальних питань на благо міста та не перетворювати роботу депутатів на маски-шоу.

Нагадаємо, що відтепер під час сесій депутати Нововолинської міськради будуть голосувати з допомогою спеціальних пультів з кнопками «за», «проти», «утримався», а результати їх волевиявлення одразу відображатимуться на моніторі.

IMG_0882




коментарів: 5
  1. Цікаво скільки коштує ця електронна система голочування? Мер жаліється, що грошей в бюджеті міста не вистачає. Ось куди йдуть наші з вами гроші!!!!!

  2. Фейси Яреми і Чорного говорять все про систему голосування. Сапожніков і тут всіх обдурив, ото крутий чувак.

  3. – Чим схожі курка і депутaт?
    – Обоє можуть годинами сидіти нa яйцях.
    – А чим відрізняються?
    – Курка – не безрезультaтно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок