<

Нововолинські батьки все частіше проявляють уяву при виборі імен своїм дітям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:55 | 26.08.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Інтернет-видання «БУГ» підготувало перелік найпопулярніших імен для хлопчиків та дівчаток, якими нарекли жителі Нововолинська своїх дітей впродовж останнього півріччя.

Отож, за останні шість місяців 2015 року органами державної реєстрації актів цивільного стану Нововолинська зареєстровані народження дітей, найпоширенішими іменами яких є у дівчаток: Соломія, Софія, Злата; у хлопчиків: Артем, Арсен, Ілля.

Новонароджених називають і рідковживаними іменами. Хлопчиків: Барсен, Еміль, Вільям; дівчаток: Емануела, Поліана, Алевтина.

Зі слів директора Нововолинського міського відділу РАЦСу Людмили Савік, останнім часом тата й мами обирають для своїх малюків і нетрадиційні імена. Наприклад, після появи на українському телебаченні турецького серіалу “Асі” у Нововолинську мали місце випадки, коли хлопчиків називали схожим ім’ям головного героя фільму – Дамір.

Було й таке, що працівникам РАЦСу доводилося вмовляти батьків змінити свій вибір щодо імені новонародженого. Директор згадала випадок, коли дев’ятнадцятилітня мама-одиночка виявила бажання назвати доньку за традиціями її біологічного батька. Ім’я дівчинці обрала Фейд, а по батькові хотіла записати дівчинку Учючюквівна. У РАЦСі мамі дали час на роздуми, адже у таких випадках організація працює в інтересах дитини. Спираючись на те, що в будь-якому випадку при присутності біологічного батька, який визнає дитину, запис у документах можна буде змінити, працівники переконали маму назвати доньку за українськими традиціями.

Такі випадки не поодинокі, каже Людмила Вікторівна. Нововолинські батьки все частіше проявляють ентузіазм у виборі імен для своїх дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця