<

Нововолинські активісти вимагали звіту від прокуратури

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 23.12.2014 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Як і обіцяли, нововолинські активісти, сьогодні 23 грудня, акція протесту біля прокуратури  була продовжена.

Акція протесту від початку була проведена у стінах приміщення прокуратури, і мала вигляд діалогу. Хоча прокурор Олександр Шпота  від початку спілкування із громадянами, не був налаштований відповідати на всі питання, оскільки, за його словами, вони не відповідали безпосередній діяльності прокурора міста. Він запропонував громадянам свої звернення проводити у законному порядку і не заважати виконанню його прямих обов’язків.

Присутнім на акції був помічник народного депутата Андрій Бокоч, який закликав присутніх до конструктивного діалогу, питання задавати аргументовано і доцільно, а прокуратуру діяти в межах законодавства, виконуючи свої обов’язки.

Активісти звернулись до прокурора із проханням прозвітувати за два тижні роботи, які пройшли після мітингу 9 грудня. Олександр Шпота, відповів, що на сьогодні у нашому місті здійснено уже більше 90 крадіжок з них розкрито лише 20, причиною цьому частково новий КПК, але ж це не звільняє працівників міліції від їхніх обов’язків. Зафіксовано 10 фактів збуту наркотиків, міліції не вистачає фахівців у цьому напрямку діяльності. Хоча ця проблема у нашому місті не з’явилася сьогодні, і є однією із найгостріших.

Прокурор звернувся до громади, пояснивши, що вимога щодо звільнення працівників прокуратури міста Нововолинська розглянута і відповідь надана у письмовому вигляді, щодо того чи порушує свої службові обов’язки сам прокурор буде вирішуватись на обласному рівні. Громада обурилась, назвавши відповіді які вони отримали – формальною відпискою. Олександр Шпота наголошував, що в обов’язки прокуратури не входить функція загального нагляду, відповідно  до Закону “Про прокуратуру” від 14 жовтня 2014 року, тому ті питання які звучать не є в його компетенції. Функції прокуратури за новим Законом Укарїни: 1) підтримання державного обвинувачення в суді; 2) представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених цим Законом; 3) нагляд за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство; 4) нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Незабаром на теренах Волинської області буде функціонувати одна регіональна прокуратура, та лише чотири місцевих – у Володимирі-Волинському, під юрисдикцію якої відійде нововолинська прокуратура, Маневичах, Ковелі та Луцьку.

Акція протесту завершилась нічим, активісти вважають, що вкотре вони не були почуті, а прокурор в свою чергу, відповів, що мусить діяти в межах нового Закону “Про прокуратуру”, а його дії будуть перевіряти на обласному рівні.

Фсіто00003

Фсіто00004

Фсіто00007

Фсіто00008




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа