<

Нововолинські активісти відвідали ветерана УПА Марію Обертас

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:16 | 31.01.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

30 січня 2016 року активісти Цивільного Корпусу “Азов” міста Нововолинськ і прихильник “азовського” руху Вадим відвідали учасницю національно-визвольних змагань 40-х-50-х років Марію Обертас.

Азовці привітали героїню з днем ангела і в подарунок та в знак вдячності подарували пакунок гостинців. Марія зустріла молодь радісно і запросила в оселю, – повідомляють активісти.

Марія Обертас поділилася з молодими націоналістами своєю історією боротьби за визволення України. Жінка була зв’яpковою і була свідком бою УПА проти німців біля с.Тишковичі, а також брала активну участь в цій боротьбі. За свою мужність і палке відстоювання національних інтересів, була заарештована радянською владою. В полон до ворогів потрапив цілий кущ (територіальна одиниця, яка об’єднувала найбільші села).  На лаві підсудних опинилося 37 молодих патріотів.
Вирок пані Марії був 10 років таборів і 5 років позбавлення прав. Жінка відбувала покарання в таборі “Мінлаг” в місті Інта.

Після звільнення з таборів вона переїхала в рідну Волинь. Поселилася мужня жінка в селі Гряди та влаштуватися на роботу. Марія була одружена з учасником національно-визвольних змагань,воїном УПА Обертасом Михайлом Захаровичем, з яким прожила у шлюбі 60 років.

pCavxhKv86U




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер