<

Нововолинська влада не відпускає масив “Прикордонник” до Литовежа та лякає скасуванням пільгових рейсів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:24 | 27.09.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
41
/ коментарі 4

Дачний масив “Прикордонник” за старими земельними актами наданий в оренду Нововолинській міській раді, проте документи вже застаріли і тепер землі переходять в Литовезьку сільраду. Міські чиновники не в захваті від такого рішення і ставлять ультиматуми голові масиву відмінити пільгові рейси на дачі.

У рамках децентралізації та об’єднання територіальних громад сільські голови зацікавлені, щоб податки від дачного масиву йшли у їхній бюджет і в цьому плані вони знайшли повне взаєморозуміння з головою “Прикордонника”. Проте нововолинська влада розпочала вдалі маніпуляції: якщо землі перейдуть до Литовежа, місто не надаватиме пільгу на перевезення до дач – таким чином чиновники підбурюють пенсіонерів та, власне, свій постійний електорат, створюючи конфліктні ситуації та налаштовуючи пільговиків проти прийняття відповідного рішення.

Пільговий автобус їздить посезонно тричі на день. Зрозуміло, що люди пенсійного віку, які цінують міського голову за його благі наміри полегшити їхнє важке фінансове становище, не підтримають ініціативи щодо повернення дачного масиву сільраді чи то майбутній об’єднаній громаді. А от заступники Сапожнікова налаштовані дуже категорично. Один з них голові “Прикордонника” Леоніду Табуринському сказав прямо: “В той же день, коли рішення приймете – зраберу автобус”.

“Конференція повинна вирішити, чи ми лишаємося з Нововолинськом, чи Литовежом. Однак проблема полягає ще й в тому що далі оренда земель масиву Нововолинськом неможлива, бо документи вже не дійсні, вони залишилися з часів Радянського союзу. Лишити масив в оренді міста можливо лише через Верховну Раду”, – розповідає голова “Прикордонника”.

Все правильно, але як пояснити це ображеним бабусям та дідусям, які хочуть по пільгах їздити на дачі? Міська влада добре прорахувала цей нюанс.

Піднімали згадане питання у Іваничівській районній раді в присутності голови райради Андрія Бадзюня та заступника мера Нововолинська Володимира Рожелюка, однак до якогось конкретного висновку так і не дійшли.

На дачах постійно проживають порядка 400 осіб, які хочуть мати прописку і отримати відповідні документи – не на дачну, а на земельну ділянку, мають бажання зареєструвати її тощо.

До слова, рішення надавати ділянки на масиві учасникам АТО також приймала конференція. Влада Нововолинська, каже Леонід Табуринський, до цього не має відношення. То чому ж тоді ставляться ультиматуми та втілюється план звести лобами керівництво “Прикордонника” з людьми, що їздять на дачі? Невже за трохи більш як 70 тисяч гривень податків, сплачених у міську казну?




коментарів: 4
  1. Дуже цікавить питання перевезень на Буг.
    Відсутній графік відправлення маршруток біля славнозвісного Аміго,хоча те що возить людей важко назвати маршрутками,раритетний металобрухт. В автобус напихають людей, як селедку в консервну банку.Маршрутки їздять через час,не встиг і кукуєш на зупинці.Слабо зробити конкурс серед перевізників на цей маршрут,точно б якість обслуговування виросла,тай автобуси були б такі вякі не соромно зайти

  2. А влада на чолі Віті і Льоні вже все там поробили.що так землі дерибанять.повно скарг від людей а їм все по барану.два урода.хочуть забрати в людей останнє

  3. Земля належить громаді с. Литовеж, . Проте, це не “ТеремноХліб” біля пожежної частини. І не магазин “Аміго”, який “віджав” державну землицю у МНС. Тут все набагато складніше. Забере Литовеж землю, мови нема. І буде правий. Це ж скільки голосів пенсіонерів міський голова втратить!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок