<

Нововолинська служба порятунку інформує про дії населення у випадку загрози проведення бойових дій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:33 | 21.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

 Поради про те, як потрібно себе поводити.

– При першій можливості покиньте разом із сім’єю небезпечну зону. При появі військових або спеціальної техніки на вулицях або в околицях міста, увімкніть радіомовлення або телевізор. Зв’яжіться по телефону зі своїми рідними і близькими та узгодьте дії, дітей потрібно утримати в помешканнях. 

– Під час евакуації з місця проживання потрібно взяти з собою документи (у кожного члена сім’ї вони повинні бути в кишені, а не в сумці або машині), запас продуктів харчування, ліки в аптечку, найнеобхідніший одяг та речі.

– Не беріть з собою будь-які знаки військової відмінності або уніформу.

– Під час пересування по місту, де перебувають військові, необхідно підкорятися вимогам військової автоінспекції та патрулів. Не намагатися їх переконати їх у своїй правоті в спірному питанні, будьте терплячими і лояльними, враховуйте напружену ситуацію, роздратування і втому військових.

– Якщо у Вашу квартиру чи будинок увійшли військові, краще з ними не сперечатися, а піти з помешкання.

– Якщо перестрілка на вулиці, необхідно сховатися в ванній кімнаті і лягти на підлогу або у ванну.

– Якщо внаслідок бойових дій в помешканні почалася пожежа, квартиру необхідно негайно покинути, закрити за собою двері і вийти на сходовий майданчик, де сховатися подалі від вікон.

– Якщо Ви потрапили під артилерійський обстріл на вулиці, потрібно відразу ж лягти на землю і знайти укриття. Укриттям може стати підземний перехід, виступ будівлі, кам’яні сходи, фонтан, пам’ятник, чавунна основа ліхтарного стовпа, цегляний стовп забору, канава, навіть бетонна урна або бордюрний камінь. У такому випадку небезпечно бігти – стріляючі можуть прийняти Вас за супротивника.

– Якщо під час обстрілу Ви перебували в автотранспорті – негайно залиште його і знайдіть заглиблене укриття.

– Якщо Ви опинились під завалом – періодично подавайте звукові сигнали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер