<

Нововолинська лікарня поповнилась сучасним обладнанням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 25.10.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1770
/ Коментарі відсутні

25-го жовтня у Нововолинській міській лікарні відбулась презентація сучасного обладнання, що дасть змогу розширити спектр медичних послуг, які надаватимуться пацієнтам.

За словами головного лікаря Олега Шипелика, медичний заклад у Нововолинську з наявністю нового обладнання, а саме артроскопічної стійки, рентгенної дуги та багатофункціонального ортопедичного столу, став на один рівень з обласними лікарнями.

Нове обладнання було придбане за кошти бюджету громади та Нововолинської лікарні задля комфорту та швидкого одужання своїх пацієнтів.

Артроскопічна стійка дозволяє робити весь спектр артроскопій, як діагностичних, так і лікувальних. З допомогою обладнання лікар через невеличкі проколи на шкірі вводить артроскоп у порожнину суглоба, а зображення відображається на екрані монітора.

Як зазначив завідувач травматологічного відділення Роман Брус, після проведеної процедури діагностичної артроскопії, з допомогою нового приладу, пацієнт іде додому на наступний день, іноді – через 4 години після операції.

Також у відділенні травматології та ортопедії з’явився електронно-оптичний перетворювач (ЕОП). Нове обладнання діє у тривимірному форматі і дозволяє лікарю, за допомогою вмонтованого комп’ютера, спостерігати за процесом операції на моніторі.

“Якщо раніше доводилося робити упродовж хірургічного втручання 5-6 рентгензнімків, щоб мати більш-менш повне уявлення з відновленням зламаних кісток, то тепер це здійснюється одночасно”, – додав Роман Брус.

Рентгена дуга дає можливість виконувати лікарю не лише травматологічні операції, а й урологічні. З допомогою обладнання планують діставати камені з нирок та жовчних міхурів. Також з оновлень медичного закладу є, не менш важливим, багатофункціональний ортопедичний стіл з додатковими стійками.

Міський голова Борис Карпус зазначив, що нові прилади дозволяють зробити діагностику та проводити операційні втручання без розтину, а лише з невеличкими проколами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця