<

Нововолинська лікарня має усі критерії, щоб стати кластерною, — міський голова Борис Карпус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 4.08.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
671
/ Коментарі відсутні

Нововолинська лікарня готується до роботи в умовах госпітальних кластерів. Про це 3-го серпня розповів міський голова Нововолинська Борис Карпус на пресконференції для ЗМІ.

Нагадаємо, в Україні починається інфраструктурний етап медичної реформи з поділом лікарень на госпітальні кластери. Лікарні поділятимуться на загального типу (які розташовані найближче до місця проживання пацієнта, і де лікуватимуть найпоширеніші захворювання), а також кластерні й надкластерні (тут надаватимуть високоспеціалізовану медичну допомогу).

Якщо Нововолинська лікарня не отримає статус кластерної, врази зменшиться пакет медичних послуг, з 22-х до 12-ти. Надання медичної допомоги жителям буде обмежене вузьким переліком лікарських спеціальностей. Зменшиться державне фінансування. Це призведе до скорочення ліжок, закриття відділень та вимушеного вивільнення персоналу.

Міський голова зазначив, що Нововолинська лікарня є
опорною лікарнею та має всі необхідні критерії для того, щоб отримати статус кластерної лікарні.

Зокрема, медзаклад демонструє високі результати в роботі з пацієнтами. Запроваджено безболісні пологи з використанням епідуральної анестезії. Зроблено ремонт у палатах, придбано нові ліжка для вагітних та сучасні ліжка для пологів.

Повністю укомплектоване відділення екстреної медичної допомоги. Усі структурні підрозділи лікарні забезпечені найновішим обладнанням, діагностичні відділення сучасними УЗД апаратами, фіброскопами, бронхоскопами та іншим. Також медзаклад має найсучаснішу систему аргоноплазмової коагуляції для зупинки кровотеч.

Травматологічно-ортопедична служба – одна з найпотужніших в області. Для статусу кластерної лікарні обов’язковим є наявність хірургічної допомоги дітям. На сьогодні в лікарні надається хірургічна дитяча допомога за усіма напрямками: дитяча хірургія, анестезіологія, травматологія та ортопедія, урологія, гінекологія, офтальмологія, отоларингологія.

“Нововолинська міська лікарня – єдина опорна лікарня Володимирського району, яка за своєю матеріально технічною базою, кадровим потенціалом та динамікою перспективного розвитку з 2023-го року може бути кластерною лікарнею”, – підсумував мер.

Читайте також:

Нова класифікація медзакладів: депутати просять надати Нововолинській лікарні кластерний статус.

Для Нововолинської лікарні планують купити рентгенівську систему за 36 млн грн.

Заступник міністра охорони здоров’я відвідав Нововолинську лікарню.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер