<

Нововолинська курятина виходить на ринки Середньої Азії та Близького Сходу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:35 | 24.02.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Інспекція Центру сертифікації відбулася ще до відкриття нового комплексу, щоб узгодити всі технологічні процеси з вимогами шаріату.  У Нововолинську постійно працюватиме представник Центру досліджень та сертифікації халяль  «Альраїд». Він стежитиме, щоб дотримувалися мусульманські традиції при забої птиці, а в готову продукцію не потрапляли заборонені компоненти.

Експерти Центру досліджень та сертифікації халяль «Альраїд» побували на новому комплексі забою та переробки птиці ТОВ «Птахокомплекс “Губин”», що входить до агропромислової групи «Пан “Курчак”». У Нововолинську експертам продемонстрували сучасне обладнання провідних європейських фірм, яке дозволить випускати високоякісну продукцію. Її , за словами голови наглядової ради АПГ «Пан “Курчак”» Сергія Горлача, планують постачати, в тому числі, в країни Близького Сходу та Середньої Азії. А для цього потрібно, щоб волинська курятина мала Сертифікат Халяль. Саме він дозволить експортувати високоякісну волинської курятину в ісламські країни, адже «хал яль» (від арабського al-halal — дозволене) — це марка, яка підтверджує відповідність виробництва продукції мусульманськими традиціями – Про це з посиланням на прес-службу агропромислової групи «Пан “Курчак”» інформує видання БУГ.

Тому інспекція Центру сертифікації відбулася ще до відкриття нового комплексу, щоб узгодити всі технологічні процеси з вимогами шаріату. Після перевірки досягнута домовленість, що у Нововолинську постійно працюватиме представник Центру досліджень та сертифікації халяль «Альраїд». Він стежитиме, щоб дотримувалися мусульманські традиції при забої птиці, а в готову продукцію не потрапляли заборонені компоненти. Це також є обов’язковою умовою отримання Сертифікату Халяль.

Перша пробна партія такої курятини, виробленої в Нововолинську, складе 25 тонн. В асортименті буде більше десяти різновидів високоякісної продукції. Вона пройде процес експрес-заморозки на сучасному європейському обладнанні і буде відправлена в Узбекистан і Об’єднані Арабські Емірати. Наступні експортні поставки будуть скоректовані відповідно з розширенням клієнтської бази в мусульманських країнах, адже продавати якісну курятину з Волині готові в будь-яку точку світу, де знайдуть зацікавлених торгових партнерів.

Як наголошується, в цьому році ТОВ «Птахокомплекс “Губин”» нарощує експортний потенціал: закордонним партнерам в 2015 році планується реалізувати в 5 разів більше продукції, ніж торік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця