<

Нововолинськ зустрічає 65-річчя та святкує День шахтаря

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 30.08.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
10
/ коментарів 13

30-го серпня у нововолинському парку культури і відпочинку відбулися урочистості з нагоди 65-річчя міста та Дня шахтаря.

У останню неділю серпня Нововолинськ відзначає свято однієї з найбільш складних і важких професій – професії шахтаря. Не випадково саме ця дата стала для шахтарського Нововолинська  Днем міста. Привітати нововолинців прибули голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, народні депутати Ігор Гузь, Артем Вітко, Василь Омельченко, Олег Ляшко, а також делегації з Володимира-Волинського та Луцька. Учасники урочистостей поклали квіти до меморіальної стели героям та пам’ятного знаку першобудівельникам Львівсько-Волинського вугільного басейну. Не дивлячись на всю урочистість свята, в цей день згадали добрими словами шахтарів міста, які відійшли у вічність, та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Заходи розпочалися з привітань і побажань працівникам вугледобувної галузі миру, добра та злагоди. Міський голова Віктор Сапожніков, виступаючи на сцені, прочитав про історію міста, його шахтарське минуле. Він нагадав, зокрема, що в червні 1954-го року нововолинська шахта №1 видала перші тонни вугілля та навів приклади рекордних здобутків наших гірників.

_DSC0900
_DSC0966

За значний вклад у розвиток міста з нагоди Дня Нововолинська були нагороджені грамотами працівники освіти, культури, медицини, також військовослужбовці, волонтери. В такий день, звісно, не залишилися поза увагою й працівники нововолинських копалень, які отримали грамоти й премії за доблесне виконання своїх обов’язків.

_DSC0976

“Ми сьогодні повинні зробити все, щоб розбудова десятої шахти, єдиної шахти, яка сьогодні будується на Україні, стала продовженням символу шахтарської слави цього міста”, – зауважив губернатор області. Володимир Гунчик звернувся з проханням до нардепів підтримати обласну адміністрацію та мерію міста в тому, щоб Нововолинськ, як і колись, став зоною пріоритетного розвитку.

_DSC0995

Своє слово під час урочистої частини сказав і Олег Ляшко, який з візитом до Нововолинська потрапив вперше. Він привітав усіх присутніх з днем народження міста та розповів про ціль свого приїзду. “Коли я дивлюсь, як ці паразити закуповують вугілля в Росії, – зі звичними емоціями розпочав виступ нардеп, – То як це називати? Це антидержавна політика, яку проводить нинішнє Міністерство енергетики. Чому вони купують в Росії? Тому, що там 50% “отката”. Тому, що потім гроші йдуть на приватні рахунки”. Нардеп запропонував вкинути міністра Демчишина в шахту і прикидати польським чи російським вугіллям.

_DSC1017

Народний депутат Ігор Гузь виразив вітання нововолинцям й зупинився на думці, що представники різних фракцій повинні сконцентруватися над такими завданнями: добудова десятої шахти та повернення Нововолинську статусу зони пріоритного розвитку.




коментарів: 13
  1. Сволочі всі, ще мають совіть піаритись на біді шахтарів. Хайби Сапожніков розказав про те, що іторія Нововолинська не памятає випадків безгрошіввя та невиплати зарплат шахтарям. Це сором і паскудцтво брехуни, скатиняки!

    • За невиплату зарплат шахтарям відповідальнісь несе корумповане керівництво ДП Волиньвугілля, але ніяк не місцеве самоврядування. Шахти підпорядковані напряму Київу а ніяк не Нововолинську!

  2. БОЖЕ МИЛОСТИВИЙ,дай нам миру,порозуміння,злагоди та мудрості!Не допусти у всьому бачити тільки погане!Благослови нас,Господи!

  3. Щоб Ви з’їли , щоб багато не го…….!!!!! Хочеться аж заматюкатись.
    Цирк тай годі. Ще такого не було щоб до Дня Шахтаря з шахтарями повністю не розраховувались по зарплатам. А тут …пшик……
    Не розумію одного, був представник від міста мер Сапожніков, який в дуже гарних відносинах з губернатором Гунчиком(представник президента в області), який в свою чергу вась-вась з нашим шановним президентом Порошенком, крім того був депутат від округу Гузь, який в свою чергу вась-вась з прем’єром Яценюком( міністр Демчишин його квота в уряді)…і вони не змогли розрулити дану ситуацію…….
    І при тому всьому Ляшко( представник коаліції в Верховній Раді) стоїть і мочить на право і наліво, це він вміє піаритись та шашкою махати…

    В тому всьому дивують шахтарі які це все зхавали та промовчали і не винесли їх з тої літньої естради. Де ті незалежні профспілки????

    Що на сцені робить Ярема-напевно заслужений шахтар??????

    Ну і коментар з інтернету по суті…..

  4. а ще бла-бла-бла……були нагороджені грамотами працівники освіти, культури, медицини, також військовослужбовці, волонтери.
    Грамотами родини не прокормиш!!!!

  5. Пане Руслан а де Ви були і чого не виносили Ви їх зі сцени разом із своїми однопартійцями?

    • Пан Руслан годен сидіти в інтернетах і кидати гі..м на всіх, але тільки в інтернетах.

  6. В воздухе запахло выборами.
    И осенью.
    Ждите обострений психзаболеваний, массового психоза и других неприятных явлений.

  7. М-ДА,почитаєш тут деяких”праведників”і думаєш,що той пан,який нам каже:”щоб ми з”їли…”-що це,напевно,якийсь лідер,що закликає розгромити все,а потім він ,мабуть,наведе лад у місті!.Але-ж люди знають,як ведуться справи у очолюваному ним ОСББ і те його “бла-бла”,як він каже, викликає дивні асоціації та картину розваленого міста…

  8. Ляшко не приїхав а прилетів на шикарному гелікоптері а-ля янукович.Зафіксовано посадку борта о 10.00 врайоні траси на Володимир прямо на полі.Забрали цього діяча біля 17.00.Цікаво скількі коштує така поїздочка .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер