<

Нововолинськ знаходиться на другому місці лідерів у рейтингу з ефективного управління майном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:44 | 8.03.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
658
/ коментарі 3

Прозорро.Продажі склали рейтинг міст, які найактивніше використовували онлайн-аукціони у державній електронній торговій системі для управління комунальним майном за рік повномасштабної війни. До нього увійшли три волинських міста: Нововолинськ, Ковель та Луцьк.

Про це йдеться на сайті системи.

Очолили рейтинг Ковель, Нововолинськ та Кропивницький. Це міста, які отримали найвищий бал у рейтингу.

Сумарний дохід 24 міст, які потрапили до рейтингу, складає майже пів мільярда гривень, які громади можуть скерувати на потреби, спричинені або поглиблені війною.

Рейтинг міст був сформований за такими критеріями: 

  • Рейтинг охоплює період з 24 лютого 2022 року по 24 лютого 2023 року.
  • З-поміж усіх міст, які працювали з системою під час року повномасштабної війни, до рейтингу відібрані міста, у котрих за рік було понад 40 успішних аукціонів.
  • Рейтинг формувався як сума таких показників:
  • Бал за використання системи за трьома обов’язковими напрямами. Максимальна кількість балів 3 (1 — ринок землі, 1 — оренда комунального майна за законодавством, 1 — мала приватизація)
  • Бал за конкурентність відносно міста з найвищим показником конкурентності торгів. Найвищий показник середньої кількості учасників на аукціонах складає —  2,05 у Ковеля. За допомогою цього показника можна визначити в тому числі наскільки ефективно місто працює у системі та заохочує покупців брати участь в аукціонах.
  • Бал за успішність, який вираховується шляхом ділення показника успішності аукціонів цього міста на аналогічний показник найуспішнішого міста.
  • У цьому рейтингу показник за доходами від аукціонів не був переважаючим, адже на ціну за квадратний метр нерухомості або гектар землі впливають і розмір громади, і чисельність населення, і наближеність до бойових дій.




коментарів: 3
  1. Щось я не відчуваю “покращень”… залишки радянського асфальту і “комунальне тепло”… Можу поміняти свою квартиру на відстаючий Львів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок