<

Нововолинськ уже настраждався, – Гузь виступив проти будівництва цементного заводу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:06 | 21.10.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3332
/ 1 коментар

21-го жовтня на сесії Литовезької сільради депутати прийняли рішення про передачу відвалу ліквідованої шахти №7 фірмі «Сонарсен» для повної утилізації. Нардеп Гузь впевнений, що в облдержадміністрації будівництво заводу хочуть «пропхати», не враховуючи інтересів громадськості.

З цього приводу у фейсбуці висловився нардеп Ігор Гузь. Він сказав, що знову продовжуються спроби побувати поряд з Нововолинськом цементний завод, хоча рік тому здавалося, вдалося вирішити це питання на користь інтересів громадськості, яка була проти неекологічного заводу.

“Зараз знову, через обласну держадміністрацію пробують знайти можливість оформити для будівництва земельні ділянки, які не підпорядковані міській раді. Причому нахабно лізуть, пропонують гроші та не зважають на позицію людей. Хочуть обійти громадські слухання.

Хочу попередити голову ОДА Погуляйка, що якщо ви будете нав’язувати нам цементний завод, обходячи громадськість і міську раду, тоді чекайте в себе в кабінеті тисячу людей з Нововолинська,”- сказав Гузь.

Гузь додав, що екологічно-шкідливого підприємства поряд з Нововолинськом не буде.

“Ми не допустимо, щоб був збудований ще один небезпечний завод біля міста, який буде знищувати перспективу Нововолинська та жителів громади на нормальне життя”, каже нардеп.

Він звернувся до мешканців з проханням бути готовими підтримати протест. Додав, що зробить все, аби це підприємство не збудували.

“Дуже прикро, коли чиновники ОДА не зважають на позицію людей. Ніякі робочі місця не варті шкідливого виробництва. Нововолинськ настраждався від екологічних проблем і нам цього більше не потрібно.

Буду тримати дану ситуацію на пульсі та інформувати про цю критичну проблему!”, – підсумував Гузь.

Нагадаємо, у вересні 2020 року ТОВ “Сонарсен” звернулося до Грибовицької сільської ради з проханням отримати дозвіл на рекультивацію земельної ділянки площею 27,25 га на території ДП “Шахта №5 Нововолинська”. Тоді питання знали з сесії завдяки активістам.

Далі 27-го листопада 2020 року на сесії Литовезької сільради заслухали плани представників фірми ТОВ “Сонарсен”. Обговорення тривало годину: люди хотіли почути конкретику щодо виробництва і зазначали, що її їм не повідомляють. Потім з ідентичним питанням щодо шахти №7 ТОВ “Сонарсен” звернувся до Литовезької ОТГ, люди виступили проти будівництва.




один коментар
  1. Ще один кроноспан буде декілька людей завезуть на такий завод напоять покормлять пару грн на карман і вони прийдуть розкажуть як це все не шкідливо і скільки робочих місць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер