<

Нововолинськ приєднали до Єдиної системи місцевих петицій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 9.03.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Нововолинськ долучається до Єдиної системи місцевих петицій, і вже відсьогодні мешканці можуть реєструвати свої звернення, пропозиції та вимоги до посадовців і депутатів міськради.

Подати електрону петицію можна на сайті – https://e-dem.in.ua/novovolynsk

Електронне звернення за умови набрання 200 підписів протягом 14 днів надходитиме на розгляд Нововолинської міської ради. Для прикладу, у Володимирі-Волинському для розгляду петиції потрібно зібрати 150 підписів за 30 днів, у Ковелі – 150 голосів за 90 днів, Луцьку –  300 голосів впродовж 14 днів.

Згідно з нормативно-правовою базою системи Єдиних електронних петицій до органів місцевого самоврядування електронна петиція розглядається за умови збору на її підтримку протягом не більш як трьох місяців з дня її оприлюднення такої кількості підписів у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, де проживає:
• до 1 тисячі жителів – не менше ніж 50 підписів;
• від 1 тисячі до 5 тисяч жителів – не менше ніж 75 підписів;
• від 5 тисяч до 50 тисяч жителів – не менше ніж 100 підписів;
• від 100 тисяч до 500 тисяч жителів – не менше ніж 250 підписів;
• від 500 тисяч до 1 мільйона жителів – не менше ніж 500 підписів;
• понад 1 мільйон жителів – не менше ніж 1000 підписів.

Створення системи місцевих петицій – один із компонентів програми EGAP. Цільовими регіонами програми є Вінницька, Волинська, Дніпропетровська та Одеська області. Програма, що реалізовуватиметься у 2015-2019 рр., спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалювати якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть розвитку соціальних інновацій в Україні. Серед головних завдань програми: формування та впровадження кращих стандартів е-урядування та інноваційних практик, які покращують якість послуг та доступ до інформації для громадян, підвищення прозорості та підзвітності органів влади завдяки застосуванню ними нових технологій, зміцнення ролі громадянського суспільства та просування е-демократії. Програма також сприятиме інклюзивному діалогу щодо формування політики е-врядування та е-демократії, який бере до уваги інтереси та потреби регіонів.

Приєднання міста до системи місцевих петицій є безкоштовним.

Нагадуємо, у Волинській області до системи вже приєднанні такі міста як Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський та селище Жовтневе




один коментар
  1. бред….не в нашій державі а тим більше в Новіку така система працьвати не буде,бо хто біля корита і їм наср…и на громадян.За дорогу по М.Вовчка вже скільки років виходили і підписи не одноразово збирали і документи подавали…а віз і досі там в них там завжди находять відмазку а діти і далі борсаюця в болоті ідучи до школи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа