<

Нововолинськ підписав грантовий контракт на суму 1 300 000 євро

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:57 | 1.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Тиждень сталої енергії, що проходив у Нововолинську завершився. На стартовій зустрічі учасники проекту «Перший крок для переходу на відновлювальні джерела енергії» підсумували проведену роботу у місті в напрямку енергозбереження та окреслили план дій до 2020 року.

Проводити Тижні сталої енергії у Нововолинську вже стало традицією. Втім, про енергозбереження у нашому місті згадують не лише у час проведення тематичних заходів. Зусилля органів місцевого самоврядування, спрямовані на зміцнення енергетичної безпеки та незалежності, поступово починає підтримувати громада, – наголосив у своєму виступі заступник міського голови Едуард Савік. Відтак створена ціла система моніторингу енерговитрат. Людям показують і пояснюють, як варто економити ресурси та яку користь із того матиме кожен мешканець, – повідомляє сайт міської ради.

Нещодавно територіальним координатором Угоди мерів стала Волинська облдерадміністрація, яка взяла на себе зобов’язання залучити до проекту інші населені пункти регіону, продемонструвавши позитивний досвід Нововолинська в напрямку енергозбереження.

Ключовий експерт команди підтримки СУДеП Анатолій Копець розповів присутнім детально, що передбачає Угода мерів, наголосивши, що розвиток міста та якість життя містян залежить від громади: «Нововолинськ втер носа іншим містам, які приєдналися до ініціативи, адже допоки це єдине місто, що активно розвивається у цьому векторі й має позитивні результати».

Розробивши план дій зі сталого енергетичного розвитку, Нововолинськ підписав грантовий контракт на суму мільйон триста тисяч євро, які підуть на енергозберігаючі проекти. До 2020 року місто зобов’язалося скоротити викиди вуглецю на 20 відсотків, а для цього необхідно зменшити залежність від викопних видів палива.

Начальник відділу економічної політики та інвестицій Василь Мигас зауважив, що допоки надмірне використання енергії не вдарило по гаманцях людей, більшість навіть не замислювались над такою проблемою. Однак мета енергозбереження не лише в економічних показниках, а більш глобальна. Зокрема, це збереження екосистеми. Але для цього, насамперед, варто перебудувати свій стиль життя й усвідомити, яку планету ми передамо дітям.

Тиждень сталої енергії завершився. У його рамках пройшли численні заходи, спрямовані на максимальне поширення інформації про мету енергозбереження. Поки експерти говорили про речі глобальні й ділилися досвідом, діти долучалися до акцій, спрямованих на те, щоб виховати покоління зі свідомістю нового формату. Дітвора обмінювала використані батарейки на солодощі, малювала малюнки на тему енергозбереження та брала участь у вікторинах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер