<

Нововолинськ долучився до Всеукраїнського тижня права

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 6.12.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

5-го грудня в рамках Всеукраїнського тижня права  у бібліотеці-філії №2 Нововолинської ЦБС відбувся правовий діалог «Право та обов’язок нерозривні поняття».

«Право – це все те, що істинне і справедливе» –  сказав Віктор Гюго.  Якщо ми говоримо «право», то завжди маємо на увазі «обов’язок» і навпаки, – повідомляє сайт міськради.

Чи має людина  права від народження?  Ким або чим визначаються ці права?  Чи можуть вони бути однаковими для всіх людей? Відповіді на ці та інші питання мали змогу почути учні 11-Б класу Нововолинського ліцею-інтернату.

Захід підготували завідувач бібліотеки Зоя Костюк та головний спеціаліст Нововолинського бюро правової допомоги Тамара Нич.

Старшокласникам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини.  Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Адже саме правова обізнаність дасть  можливість молодому поколінню  орієнтуватися у вирі сучасного життя.




один коментар
  1. Шановні писаки, змилуйтеся, пишіть грамотно! У назві діалогу після слів “обов’язок” треба поставити тире. А такого документа як Декларація ООН про права дитини немає в природі, а є Конвенція ООН про права дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа