<

Нововолинськ долучився до Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:55 | 20.09.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Уже традиційно на початку кожного навчального року проводиться Всеукраїнський профілактичний захід „Урок” з метою виявлення дітей, які не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Відповідно до ст. 53 Конституції України та Закону України „Про загальну середню освіту”,  на наказу служби у справах дітей облдержадміністрації від 22.08.2016р. №8 „Про організацію проведення у 2016 році в області профілактичного заходу „Урок”, з метою виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності, безпритульності та негативним проявам у дитячому середовищіпрацівниками служби у справах дітей виконавчого комітету Нововолинської міської ради спільно із працівниками сектору превенції Нововолинського відділу поліції ГУНП у Волинській області проводиться рейд «Урок» у загальноосвітніх навчальних закладах міста, – повідомляє сайт міськради.

Мета проведення такого заходу, не тільки виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять, але й популяризація основних напрямків діяльності служби у справах дітей щодо захисту прав дітей, профілактичні бесіди з учнями, які без поважних причин пропускають заняття.

Станом на 12 вересня виявлено 1 дитину, яка не приступила до навчання. Неповнолітнього відвідано за місцем проживання, проведено профілактичну роботу з матір’ю щодо належного виконання нею своїх батьківських обов’язків, а саме обов’язковістю здобуття дитиною повної загальної середньої освіти. Направлено клопотання в Нововолинський відділ поліції для вирішення питання про притягнення матері до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Службою у справах дітей спільно з сектором превенції Нововолинського відділу поліції здійснюються заходи по залученню неповнолітнього до навчання.

Одночасно з  дітьми, що схильні до бродяжництва, які систематично залишають місце свого проживання, перебувають на обліку у ССД, та секторі превенції Нововолинського відділу поліції  проведено відповідну профілактичну роботу з метою запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин, залишення постійного місця проживання.

Рейд „Урок” продовжуватиметься протягом вересня – жовтня поточного року та заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер