<

Нововолинськ долучився до міжнародного дня енергозбереження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:31 | 20.11.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Щороку 11 листопада Нововолинськ долучається до міжнародного дня енергозбереження.  

Мета свята – привернути увагу влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії. Економія енергії дозволить знизити забруднення навколишнього середовища. Крім того, енергозбереження вигідно економічно. Заходи з економії енергоресурсів в два з половиною – три рази дешевше, ніж виробництво і доставка споживачам такої ж кількості знову отриманої енергії, отриманої з традиційних джерел. Тим більше, що найпростіші та елементарні заходи енергозбереження доступні кожному і можуть бути застосовані в побуті фактично повсюдно.

Приємною несподіванкою стало долучення Нововолинських загальноосвітніх шкіл, які проявили ініціативу та долучилися до свята. Так у ЗОШ № 6 відбулася урочиста лінійка де за активну участь у зборі використаних елементів живлення, були нагороджені солодкими подарунками два початкових класи та учениця  2В Калюга Катерина. Координатор проекту «Перший крок для переходу на використання відновних джерел енергії у Нововолинську», відзначив, що не зважаючи на закінчення конкурсу «Батарейки здавайтесь», учні шостої школи не зупинилися, і проявили свою свідому позицію зібравши близько 50 кг.

У ЗОШ №2 відзначали відразу ж два свята Міжнародний день енергозбереження та Всесвітній день рециклінгу або Всесвітній день вторинної переробки. Учні взяли участь у тематичних уроках, після чого розділившись на команди взялися за створення справжніх шедеврів із вторинної сировини. Хол школи прикрашали цікаві малюнки на тему енергозбереження, своїм змістовим наповненням вони не залишили байдужими нікого. Усі учасники отримали солодкі подарунки від проекту «Перший крок для переходу на використання відновних джерел енергії у Нововолинську», що фінансується Європейським Союзом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер