<

Нововолинськ давно перестав залежати від шахт, але людям треба дати хорошу альтернативу роботи, – Герус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:48 | 28.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
884
/ коментарі 4

З шахтами в державі потрібно проводити зважену політику і просто так закривати їх в один момент – це не варіант, впевнений нардеп, голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг та вихідець з Нововолинська Андрій Герус. Адже людям потрібно запропонувати альтернативну роботу і це спільна робота влади державної та місцевої.

Для того, щоб місто розвивалося далі і менше залежало від шахт, був прийнятий законопроєкт 5600, в якому була передбачена норма про те, що надаються податкові пільги для підприємств саме в шахтарських містах. Нововолинськ потрапив в перелік таких міст, розповів БУГу Герус під час інтерв’ю.

“Цей закон має вступити в силу з першого січня і в Нововолинську будуть більш сприятливі податкові умови, які будуть стимулювати інвестора йти туди”.

Нововолинськ, розповів політик, – це хороший приклад, коли місто почало активно розвиватися, навіть без шахт, або коли шахт стало значно менше.

“Коли я ходив в школу, якщо я не помиляюся, було аж 10 працюючих шахт. На сьогодні – дві працюючі копальні. Тим не менше, місто не зникло з карти. Воно почало змінюватися, в Нововолинську почали з’являтися інакші підприємства, але можна знайти роботу і є перспектива розвиватися далі”.

У копалень Нововолинська є перпективи ще певний час попрацювати, сказав нардеп. Проте всі розуміють, що все ж таки колись вони будуть закриватися. Це погано і для держави, адже Україні потрібні власні вуглевидобувні підприємства, щоб бути енергетично незалежною, проте такі реалії сьогодні.

“Місто розвивається з інших факторів. Але сьогодні всіх треба враховувати і треба, щоб шахти працювали, або ж людям пропонувалася альтернатива, якщо копальні закриватимуться.

Це все залежить і від міської влади, і від централної влади. Дати певні інвестиційні стимули можна через законодавство, але це так само залежить від міської влади, як вона комунікує з бізнесом та інвесторами. Я думаю, що якщо буде хороша робота, то люди підуть на нові місця роботи, а не захочуть працювати важко в шахтах. Тому що це важка робота, шкіжлива для здоров’я. Я це знаю, адже сам з шахтарської сім’ї”, – розповів Андрій Герус.




коментарів: 4
  1. молодці ! а ше можна зробити, шоб він перестав залежати від опалення, електричества і водопостачання ! працюйте, і досягнете !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця