<

Нововолинських гірників, які найбільше постраждали від різкого приземлення шахтної кліті, прооперували

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:50 | 5.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Розповіли про стан працівників шахти №9, які травмувались, внаслідок спуску у ліфті, який раптово набрав швидкість і вдарився об землю.

До лікарні у Нововолинську привезли травмованих шахтарів. Відомо, що нині їх у лікарні п’ятеро. У них переважно забої та переломи. Але двох з них довелось прооперувати, – йдеться у сюжеті ТСН.

«Всі п’ятеро чоловіків у відділенні травматології, їхній стан задовільний. Перелом стегна середньої важкості, близький до задовільного», – розповів завідувач травматології Тарас Родзь.

Нагадаємо, що аварія сталася у Нововолинську на копальні номер дев’ять 4-го квітня. Гірники сіли у ліфт і саме заглиблювалися під землю. У ліфті було 11 людей, коли він полетів у забій. Троси не обірвалися, але з незрозумілих причин рух кабіни пришвидшився і замість того, аби загальмувати, вона стукнулася об землю.

За попередньою інформацією – швидкість була зависокою, через що спрацювало аварійне гальмо. Саме через жорстку посадку і травмувалися люди. Шестеро людей відмовились від шпиталізації – нині вони із забоями під наглядом сімейного лікаря.

5-го квітня за фактом аварії  розпочали  розслідування. На шахті створили спеціальну комісію, яка обстежує ліфт. В поліції готуються відкрити провадження за статтею “Порушення правил безпеки на виробництві”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер