<

Нововолинські підприємці у влади міста просили відкриття ринків та відміни податків за час простою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:41 | 15.05.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарів 12

Нововолинські підприємці 15-го травня знову прийшли під стіни міськради: вимагали відкриття непродовольчої частини місцевих ринків, а також відміни сплати податків за період вимушеної перерви у роботі. Ринковиків обурила вимога дотримання 3-метрової відстані між торговими місцями, відповідно до якої дозволяється працювати лише через контейнер.

До мітингарів вийшов перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський. Він зауважив, що вчора, 14-го травня, Кабмін ухвалив зміни, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків. А тому здивувався, чому підприємці сьогодні прийшли під стіни міськради. Адже місцева влада законослухняна і дотримується рішень вищого керівництва держави, – повідомляє видання Нововолинськ.com.ua. .

«Ринки у Нововолинську міська рада не закривала, й відкривати теж не буде. Це зробили, згідно рішення Уряду.  Тому й відновлення їх роботи теж залежить від керівництва держави. І вчора уряд дозволив це зробити, але з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог. Адже на кону стоїть життя і здоров’я мешканців нашого міста. Тому ризикувати і наражати їх на небезпеку ми не можемо», – наголосив посадовець.

Також він зауважив, що не міська рада запроваджували карантин і, відповідно, не несе за це ніякої відповідальності й не винна у тому, що у підприємців був простій.

А щодо відміни сплати податків, то зазначив, що жодне з міст Волині, де є ринки, цього не робило. Адже податки формують левову частину міського бюджету, з якого виплачують зарплату вчителям і медикам, ремонтують дороги, школи, дитсадочки та іншу інфраструктуру, а також забезпечують життєдіяльність міста.

«У нас 8 промислових підприємств зупинили на період карантину свою діяльність. Два обмежено працювали. Це тисячі працівників. То виходить тепер кожному з них не треба платити ніяких податків? І як тоді буде забезпечуватись життєдіяльність нашого міста», – запитав Сторонський у підприємців.

Однак, ті продовжували обурюватись і в завищених тонах озвучувати свої вимоги. Це продовжувалось доти, доки їх не “розігнали” правоохоронці. Адже підприємці почали порушувати карантинні правила. Зокрема, не дотримувались дистанції у 3 метри і утворили чимале скупчення.

Однак, як повідомили БУГу підприємці, поліція їх не розганяла. Після розмови зі Сторонським вони пішли до директора ринку обговорити умови початку торгівлі промисловими товарами.

Нововолинські підприємці неодноразово піднімали питання поновлення роботи обох місцевих ринків. Тричі вони приходили під стіни міської ради, організовуючи протестні акції, а також зініціювали попереджувальний автопробіг.

Нагадаємо, частина депутатів Нововолинської міської ради ініціювала скликання позачергової сесії, щоб розглянути питання звільнення підприємців від орендної плати за комунальне майно на час карантину та встановлення нульової ставки єдиного податку.




коментарів: 12
  1. Якби “хтось” не виписував собі незаслужено великі премії самі знаєте звідки, то можна було б не переживати про зп вчителів і медиків. Зрозуміє той хто знає.

  2. Був кращої думки про “БУГ”. Маю надію,автори при “штурмі” не постраждали.

    • Я теж дивуюсь , яка бурна фантазія у автора статті
      Штурмували … А потім хтось когось розганяв навіть … Анекдот

  3. ви всі так боїтесь цієї влади ? ви ж голосували за зелене бидло , то чому тепер обурюєтесь ? а сторонський на роботу в лікарню не ходить , але гроші отримує справно .

    • оранжеве, і синє. і зелене… ну у бюлетні ж не написали що Зелене – ТЕЖ бидло (та ще й без досвіду). От люди і недопоняли як галочку ставили, хотіли як краще), хоча тут сильно і не помилишся коли збагнеш чому свині лізуть до корита

  4. якщо для вас уже і зелене бидло то вам потрібно назад віктора федоровича шоб беркутом поганяв ту толпу дубінами)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця