<

Звільнити на час карантину підприємців від податку та орендної плати: депутати Нововолинської міськради просять скликати позачергову сесію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:04 | 14.05.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Депутати Нововолинської міської ради подали звернення про скликання позачергової сесії в зв’язку з необхідністю невідкладного вирішення проблемних питань, що стосуються ведення підприємницької діяльності під час карантину в місті.

Питання, які хочуть винести на порядок денний засідання: на час карантину звільнити підприємців від орендної плати за комунальне майно, встановити нульову ставку єдиного податку та звернутися до Мінсоцполітики з приводу допомоги дітям підприємців.

У зверненні за підписами 12-х обранців громади просили скликати позачергову сесію на 14-те травня.

Депутат міської ради, підприємець Віктор Ромашевський зазначив, що до нього звернулися підприємці, які не здійснюють свою діяльність під час карантину, але їм нараховують податки.

“Також до мене і депутата Валерія Мниха звернулися підприємці, які орендують комунальне майно, але не користуються ним на карантині, а відповідно оплату здійснюють.

Звернення про скликання позачергової сесії подав в електронному варіанті в суботу, 9-го травня. Підготував два проєкти рішень, які хочемо розглянути на засіданні. “Про звільнення суб’єктів господарювання від орендної плати за користування майном, що перебуває в комунальній власності Нововолинської територіальної громади” і “Про внесення змін у рішення Нововолинської міської ради від 22.06.18 про встановлення на території міста єдиного податку”, що передбачає зміни: на час карантину встановити нульову ставку для підприємців першої та другої групи”, – зазначив Ромашевський.

Окрім того, обранці громади хочуть підготувати звернення до Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, допомога на дітей здійснюється за рахунок коштів, виділених Мінсоцполітики, з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками.

“Підприємці не розуміють, чому допомогу виділили лише дітям до 10-ти років. А що діти старші менше хочуть їсти чи мають менші потреби”, – говорить від імені суб’єктів господарювання Нововолинська Ромашевський.

Зазначимо, відповідно до ст. 46 ЗУ “Про місцеве самоврядування” сесія міської ради повинна бути скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу відповідної ради.




коментарів: 6
  1. В США, в Європі це зроблено! І від податків звільнили, і допомогу виплачують. І, до речі, від комунальних платежів там також на період карантину, людей звільнили. А в Новіку як? Сами бачимо як комунальне начальство жирує за рахунок простих людей

  2. А чому тільки підприємців захищають, чому не враховують и тих хто платить за оренду земельних ділянок? Я не маю наувазі підприємства, я маю наувазі простих людей які орендують землю під гаражі, ці люди також втратили роботу і дохід, давайте і їх включайте в список.

  3. Краще дозволити працювати підприємцям і вони б платили усі ті орендні плати і податки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа