<

Нововолинська ОТГ: за новим перспективним планом Поромівська громада може відійти до міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:07 | 8.11.2019 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ коментарів 7

Поромівська ОТГ, разом із селищем Благодатним, Грядівською та Грибовицькою сільськими радами, мають утворити Нововолинську громаду.

Такі зміни до перспективного плану озвучив заступник міського голови Нововолинська Олександр Громик.

“Поромівська ОТГ має відійти до Нововолинська. Міністерство розвитку громад та територій затвердить критерії спроможності громад. Якщо ОТГ неспроможна, вона приєднається до сусідньої ОТГ. У нас і Литовизька і Поромівська громади є саме такими. Близько 40% доходів вони “проїдають” на утримання апарату.

Як можна було робити спроможну ОТГ з одним бюджетоутворюючим підприємством – шахтою? У Литовизькій – це №9, яка рано чи пізно закриється, в Поромівській – шахта №10, яка недобудована”, – зазначив Громик.

29-го жовтня відбулося засідання регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівнів Волинської області, – йдеться на сайті Луцької міської ради.

Під час засідання були опрацьовані та заслухані пропозиції щодо внесення змін до перспективного плану та формування територій громад області, які надійшли від Мінрегіону України та народних депутатів, обраних від Волинської області.

Нагадаємо, до складу Поромівської ОТГ входять чотири сільські ради.

  • Поромівська сільська рада: село Поромів, Лежниця, Михалє, Млинище, Петрове.
  • Бужанківська сільська рада: село Бужанка, Бортнів, Верхнів, Іванів, Шахтарськ.
  • Морозовичівська сільська рада (приєднання 23.12.2018):село Морозовичі, Волиця-Морозовицька, Русовичі.
  • Старолішнянська сільська рада (приєднання 23.12.2018): село Стара Лішня, Будятичі, Космівка, Нова Лішня, Осмиловичі.




коментарів: 7
  1. Чекаємо з нетерпінням. Набридло коли в лікарні в школах і садочках тикають що ви не місцеві. Вагітні скільки разів лягають в лікарню стільки і платять внески бо іногородні. Діти з села теж мають право на нормальну школу а не місце де тільки назви змінюють заради власних зарплат. Понастворювали не потрібних структур в отг для того щоб сидіти відбувати час і отримувати зарплату. Досить маніпулювати земельним питанням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа