<

Нововолинськ не облаштований для людей з інвалідністю, – Юлія Буденчук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 16.07.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарі 2

У Нововолинську немає жодної маршрутки, облаштованої для людей з інвалідністю, та й загалом місто є недоступним для цієї категорії населення.

Про це в ефірі Нововолинського інформаційного порталу розповіла голова громадської організації «Світ для дітей» Юлія Буденчук.

«Моя дитина пересувається за допомогою візка і скажу, що наше місто не доступне. Ми у 2018 році робили такий флешмоб на підтримку людей з інвалідністю – чи доступний Нововолинськ. Ми показали безліч будинків, магазинів, державні установи…

Палац культури недоступний, лікарні не всі доступні, наприклад, жіноча консультація на другому поверсі – як вони туди добираються?!  Тобто якась доступність є, але вона не на всі 100%. Школи недоступні. Є пандуси, але доступність міста не заключається лише в одному пандусі. І то ще не всі пандуси відповідають будівельним нормам», – зауважила Юлія Буденчук.

До слова, приєднатися до флешмобу та перевірити місто на доступність запрошували і представників міської ради, однак ті проігнорували громадську ініціативу.

«Діти з інвалідністю – це наші проблеми в нашому місті», – наголосила голова ГО.

За її словами, у Нововолинську немає жодної маршрутки, адаптованої для людей з інвалідністю.

«Мама з дитиною на візку не може заїхати у маршрутку, то що говорити про людей, які самостійно пересуваються на інвалідних візках. Ми підіймали це питання. Хоча б один автобус…

Якщо людина в місті проживає, їй легше добратися до лікарні чи ще кудись, а от якщо з 15-го мікрорайону? Добре, що там вже трохи зробили асфальт. Але вони відгороджені від міста. В Нововолинську таке може бути. Чому така недоступність до людей? У мене така відчуття, що це ігнорування прав людей з інвалідністю», – вважає Юлія Буденчук.




коментарів: 2
  1. Оце і є ця різниця що в нас все проти людей з інвалідністю, наче встидно і хочуть обминути чи заховати цю категорію людей…а в Європі
    там все для людей таких категорій…молодь це розуміє добре і тому й хочуть в ЄС.

    • Ой, Євгеша Євгеша.
      Хіба треба в шось вступати шоб зробити порядок?
      Зробіть так, шоб ЄС країни стали в чергу приєднатись до України.
      Це психологія раба ото шо ти пишеш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер