<

Нові випадки захворюваності на кір щомісяця реєструють в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:53 | 17.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Щомісяця у Нововолинську реєструють по одному випадку захворюваності на кір. Виявлені випадки – так звані «привізні».

Як зауважують епідеміологи, спалахів та захворюваності в масових колективах давно уже не фіксують. Про це повідомляє Нововолинськ.com.ua

«На сьогоднішній день ситуація в місті стабільна. За останні 2 місяці у нас зареєстровано спорадичне захворювання по одному випадку в місяць серед дорослого населення. Це «привізні» випадки з інших регіонів. Наприклад, студенти, або люди, які повертаються з відпочинку чи приїжджають в гості, до своїх рідних», –  зазначила завідувачка Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Мариніна.

В цілому по області та країні ситуація із інфекційними захворюваннями, що регулюються засобами профілактики, досі залишається напруженою.

«Епідемічна ситуація із інфекційними захворюваннями, які керуються засобами імунопрофілактики, як в Україні, так і в області, залишається напруженою. За оперативними даними Центру громадського здоров’я, з початку цього року в Україні захворіло людей більше, ніж за весь минулий 2018 рік. Померло від ускладнень кору 18 людей. На Волині цьогоріч на кір захворіло 2025 людей. Це в 2 рази більше, ніж в аналогічний період минулого року. У Нововолинську з початку року захворіло 53 людей. З них 34 – діти. Найстарішому із захворілих 46 років, наймолодшому лише 1,5 місяці. Найбільш уражена група у нашому місті – діти від 10 до 14 років. Це 36% від усієї кількості захворілих. Окрім цього, 50% від захворілих – мешканці навколишніх сіл, які звертаються до нововолинських сімейних лікарів», – повідомила Мариніна.

За її словами, нині МОЗ активно працює в тому напрямку, аби мінімізувати захворюваність на кір в Україні. Зокрема, внесло зміни до документів, якими керуються. В основному це стосується профілактики захворюваності.

«Якщо раніше діяли накази, які зобов’язували проведення щеплень групам ризику, то зараз усі обмеження і вікові, і по групах ризику, ліквідовані. І усі діти повинні отримати вакцинацію проти кору, відповідно календаря щеплень. Зокрема, в один рік і в 6 років – обов’язково. Також і усі дорослі, без обмеження віку, можуть отримати щеплення проти кору безкоштовно», – зауважила  завідувачка Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

За словами епідеміологів, як і раніше, будуть чинними обмеження щодо відвідування невакцинованими дітьми організованих колективів. Тож наголошують – до початку нового навчального року діти, які підлягають імунізації, повинні пройти вакцинацію.

Мариніна зауважила, що такі обмеження у час піку захворюваності на кір в Нововолинську, дали позитивний результат.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер