<

Нові майданчики, контейнери та сміттєвози: у Нововолинську змінюють систему збирання відходів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:44 | 23.02.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
1278
/ коментарі 3

У Нововолинську розпочинають ініціативу з облаштування нових сміттєвих майданчиків та придбання сміттєвозів. Вартість всього проєкту становить близько 25 мільйонів, цього року на реалізацію вже виділили 6 мільйонів.

Про це повідомив міський голова Нововолинська Борис Карпус на пресконференції для ЗМІ.

Проблему зі сміттєвими майданчиками йому озвучували мешканці протягом останніх 2-3 років на зустрічах у дворах. Тож у Нововолинську повністю змінять систему збирання відходів.

Цьогоріч на 5-му, 6-му та 15-му мікрорайонах облаштують 24 нових сміттєвих майданчики та закуплять 90 контейнерів. Майданчики та самі баки для відходів будуть закриватися.

Також цього місяця оголосять тендер на придбання двох сміттєвозів з заднім завантаженням. На проєкт цього року з бюджету виділили 6 мільйонів гривень.

“На прикладі 5-го, 6-го та 15-го мікрорайонів подивимось, як функціонуватиме ця система. І далі протягом двох років оновимо майданчики та баки у всьому місті. Для цього нам потрібно п’ять сміттєвих автомобілів. Загальний бюджет всього проєкту близько 25 мільйонів гривень”- сказав Карпус.

Боротимуться і зі стихійними сміттєзвалищами. Мер розповів, що вже розроблено ряд заходів, зокрема на місця виникнення буде встановлено освітлення та камери відеоспостереження, працюватиме муніципальна варта.

Також визначили надавачів послуг з вивезення відходів з сіл Нововолинської громади, з людьми укладаються відповідні договори. Мешканців переконуватимуть купувати пластикові сміттєві баки на 150-300 літрів, щоб можна було комфортно завантажувати відходи.

Таким чином боротимуться з появою стихійних звалищ в громаді. Паралельно з цим організовуватимуть європейський та сучасний збір сміття.




коментарів: 3
  1. Міняти щось треба завжди.
    Я сам займався різними проектами у Європі та Україні, будь який проект може готуватись довго (півроку-рік, легко) цей проект був підготований судячи з усього давно і казати що зараз є нагайніші справи не доречно до проекту на рівні міста який вже давно в роботі, так завжди буде виходити що зараз для покращення інфраструктури не час бо є нагайніші справи, але при цьому усі ми хочемо жити в чистому місті, щоб в наших містах було “Як в Європі” чи “Як в Польщі” а так виходить що коли вирішили вперше за десятки років закупити техніку замість тих жахливих сміттєвозів і облаштувати майданчики щоб ваші ж діти не жили поряд з постійно засраними роздовбаними контейнерами і автомобілями з яких це сміття на ходу вилітає просто на клумби і дороги, то ми пишемо і кажемо що зараз не час, так завжди, не час, але живемо паршиво.
    Гроші на інші сфери також потрібні, в тому числі зараз на воєнні потреби, але жертвувати проектом який давно розробляється, який призваний покращити якість життя нових поколінь які власне наші Воїни зараз там захищають, не правильно.
    Нехай відмінять св’яткування, салюти і інші дійсно не важливі речі, але казати що “Зараз є нагайніші справи” не доречно, війна звісно страшно, але впадати в паніку і казати що всі гроші на зброю і лікування треба теж не вірно. Працювати треба над усіма сферами в тому числі над покращенням якості життя наступних поколінь.

  2. Так баки будуть по типу сміття? Чи потім будуть знов виділяти-красти ше на сортування? Може зразу по уму робити…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер