<

Німецька компанія INSIL представила проект сміттєпереробного заводу у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 30.04.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
18
/ коментарі 2

У Нововолинськ завітали представники INSIL, які реалізовують проект сміттєпереробоного заводу для міста.

У готельно-ресторанному комплексі “Три Бобри”, 30-го квітня, відбулась зустріч представників “Insil Deutschland “, “Insil Ecoplus Suisse” з керівниками проектів екотехнопарків в Україні та зацікавленими сторонами.

У рамках зустрічі заплановано загальне обговорення концепції роботи та реалізації проектів екотехнопарків у містах України, і, зокрема, Нововолинську, ділові переговори та візит робочої групи на об’єкт.

Нагадаємо, що у жовтні 2014 року голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та президент компанії INSIL Deutschland UG Клаус-Хеннінг Бек підписали Меморандум про співпрацю щодо втілення проекту «Нововолинський Екотехнопарк».

Завдяки ініціативі міської влади, підтримці обласної влади, участі у асоціації «Енергоефективні міста України» та налагодження тісної співпраці із німецькими партнерами вдалось проробити значні кроки на шляху до втілення в життя проекту сміттєпереробного заводу.

Як зазначив президент компанії компанії INSIL Deutschland UG Клаус-Хеннінг Бек протягом трьох років розроблялися теоретичні положення проекту, робилися розрахунки а тепер розпочинається нова стадія практичної реалізації його в життя. Він висловив сподівання, що такі проекти в Україні згодом набудуть масштабного впровадження.

Етап практичної реалізації проекту у Нововолинську стартує із початком червня і триватиме протягом 18 місяців, перший транш коштів уже надійшов.

Міський голова Віктор Сапожніков познайомив гостей із особливостями міста, розповів про його промисловий потенціал та співпрацю із інвесторами. Акцентував увагу, що значним позитивом проекту є те, що сміттєпереробний завод вироблятиме для міста альтернативні види палива.

Дипломований спеціаліст по організації виробництва  компанії INSIL Deutschland UG Олександр Приходько більш детально розповів про особливості функціонування екотехнопарків про технологію та партнерів. Важливим аспектом є те, що проект повністю застрахований та підтриманий німецьким урядом.

Зі сторони пана Олександра прозвучала попередня стратегічна пропозиція після п’яти років функціонування заводу перейти у відкрите акціонерне товариство, аби місто отримувало дивіденди. А через 15 років екотехнопарк перейде у власність міста.

Для реалізації проекту у Нововолинську планується виділити суму у розмірі від 40 млн. євро. Тут перероблятиметься 25 тис. тонн сміття в рік, при цьому жодного шкідливого впливу на навколишнє середовище і на персонал, який там працюватиме не буде.

Схожі проекти також реалізовуються у таких містах України: Житомир, Кременчук, Дрогобич.

“На Волині питання переробки сміттєвих відходів підняла громадськість з Ковеля. Тоді розпочалась робота із пошуку проектів на місцях, та моніторингу ситуації із переробкою відходів у Європі. Ми зрозуміли, що настає нова ера сміттєпереробки – це технологія високотемпературного піролізу та плазмолізу, які є екологічно безпечними та енергетично вигідними. Україна увійшла у список країн де можуть реалізувати відповідні технології а уряд Німеччини страхуватиме їх” – розповів заступник голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з питань інвестиційної та інноваційної діяльності Сергій Кошарук.

л_00004
л_00008
л_00001
л_00010
л_00014




коментарів: 2
  1. Ну і чому затихли, те той перший транмш, де інші гроші, де обіцяний завод . Стільки пафосу і шуму навколо було, в груди себе били місцеві політики . Грант то виграний ! Чи хтось в черговий раз нагрів кишеню і втік із міста ?!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер