<

Незалежна шахтарська профспілка Нововолинська приєднається до протестів у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:29 | 18.07.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

20-го липня члени Незалежної профспілки гірників України, в тому числі і міста Нововолинська, проведуть протестні акції у Києві.

Голова Нововолинського осередку НГПУ Сергій Демченко роз’яснив журналістам “БУГу” ситуацію, яка склалася на шахтах Нововолинська. Обурення гірників невиплатою зарплат росте. Працівники вугільної галузі вимагатимуть погашення заборгованості із заробітної плати та обов’язкових виплат, а також закликають міністра вжити заходів для зниження залежності від вугілля, що постачається з  окупованих територій, РФ та ПАР.

“У Міненерговугілля закупили на 1-ше півріччя цього року в ЛНР, ДНР вугілля на більш як три мільярди гривень, на друге півріччя планують закупити ще на 5 мільярдів. В той же час наші шахти не фінансуються, вугілля, яке є на державних шахтах України, лежить на складах. Для того, щоб заплатити зарплати до Дня шахтаря, міністр порахував, що потрібно забрати 50 мільйонів з шахти №10 “Нововолинська” і з реструктуризації, тому виникає така ситуація – повний колапс. Більше резервів в держбюджеті нема ніяких, а дивлячись на те, що вугілля українське не купується державою, можна прогнозувати, що до кінця року ситуація ще погіршиться”, – відзначив Сергій Демченко.

Нагадаємо, що акцію протесту підтримають працівники з інших галузей: Вільної профспілки залізничників України, Вільної профспілка медичних працівників України, профспілки бортпровідників України, металургів. Загалом в акції протесту братимуть участь близько 1000 осіб. Частина активістів разом з групою підтримки членів незалежних профспілок та громадських організацій протестуватимуть під стінами Міненерговугілля та Кабміну до повного вирішення висунутих вимог, одна з яких – відміна введених з 1-го липня 2016 року цін на газ і комунальні послуги, як економічно необґрунтованих.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер