<

Незалежна профспілка шахти “Бужанська” позивається до гендиректора ДП “Волиньвугілля” за ненадання інформації про господарську діяльність підприємства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:28 | 1.02.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Профспілка звернулася до тимчасового виконувача обов’язків гендиректора Олександра Зоріна з письмовою заявою про надання копій журналів реєстрації договорів та самих договорів за період з 1-го вересня 2016 року року по даний час. Гірникам відмовили у задоволенні заявлених вимог, через що представники профспілки подали позов до суду.

Члени Незалежної профспілки заявляють, що під час попередніх перевірок діяльності ДП “Волиньвугілля” виявили порушень на майже 50 мільйонів гривень. “Незалежники” вважають, що розкрадання може продовжуватися і при нинішньому керівництві, тому їх цікавить інформація про господарську діяльність держпідприємства.

Проте, керуючись законом, що забороняє втручатися у діяльність організацій роботодавців, їх об’єднань, відповідні документи керівник ДП “Волиньвугілля” не надав.

Відмовили шахтарям і у інформації про надання списку дебіторів підприємства станом на 17 жовтня 2016 року та інформації з підтверджуючими документами про проведену роботу з погашення дебіторської заборгованості за період з 1-го вересня 2016 року по даний час.

Члени профспілки вважають усі відмови незаконними і посилаються на Конституцію України, низку законів та Європейську соціальну хартію.

На досудове засідання 30-го січня 2017 року ані виконуючий обов’язки генерального директора ДП “Волиньвугілля” Олександр Зорін, ані юрист Михайло Малогрош не з’явилися.  Мотивували це відпусткою, яку на 5 днів надали працівнику юрвідділу держпідприємства.

Зважаючи на те, що повідомлені про засідання дані особи були ще на початку січня, а наказ про відпустку був підписаний 27 січня (за 3 дні до засідання), є підстави вважати, ніби таким чином керівництво держпідприємства намагається затягти судовий процес, – повідомляють на сайті профспілки.

Натомість Федір Богдан, котрий виконує обов’язки гендиректора на час відсутності Зоріна, аргументує, що профспілковий лідер Богдан Макарчук виключений з Незалежної профспілки, тому немає підстав, щоб надавати йому аналогічні документи.

“До того ж в обов’язки профспілкової організації не входить перевірка господарської діяльності підприємства”, – підсумував він.




коментарів: 6
  1. Зорін, закрий ти ту дебільну шахту. Ні угля ні колективу.Скільки можна з наших податків іх утримувати.

  2. Браво! Ось так, для подолання вселенської корупції та організованих злочинно-феодальних угрупувань міста Нововолинська і повинні діяти всі його мешканці. Суди, і ще раз суди! Якщо, хоча б кожен сотий виборець міста (а всіх нас – 42200)та подав позов на певного якогось, свого кривдника (директора, чиновника прокурватури, суддю, міського голову, судового виконавця, поліцая тощо)за конкретні факти порушення законодавства, присяги і Конституції, то ми вже давно були б в омріяному ЄС. Сміливіше, браття!

  3. По Закону інформацію повинні надати будь кому, необов”зково бути в профспілці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер