<

Невдовзі нововолинські водії почуватимуться комфортніше на міських дорогах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:58 | 5.06.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Аби повністю відмовитися від ямкового ремонту й уберегти асфальтове покриття від руйнування,  дорожники розпочали експеримент із підживлення пошкоджених автошляхів.   

Подібний експеримент у Нововолинську вже проводили раніше:  чотири роки тому на вулиці Героїв УПА покриття латали таким самим способом. Відтак вберегли дорогу від руйнування і до сьогодні вона  – у належному стані. Суть підживлення дорожного покриття полягає в тому, що на автошлях, у якому є часткові руйнування, до прикладу, тріщини, наносять спеціальну емульсію, посипаючи дрібним камінням, так званим відсівом. Через деякий час, коли автівки втрамбують перший шар, процедуру повторюють, використовуючи вже дрібніший щебінь, – повідомляє сайт Нововолинськ.

Якщо експеримент вдасться і асфальт добре перезимує, наступного року суцільне покриття зроблять на усіх основних міських автошляхах. Особливо це стосується доріг, якими курсує громадський транспорт. Суцільне покриття має переваги – дороги витриваліші, а така реконструкція економить витрати із міської казни. Відтак більше грошей залишається на будівництво нових автошляхів. Цьогоріч на прокладання нового покриття із міського бюджету планують освоїти два мільйони гривень. 




один коментар
  1. де ті тріщини були, поки до ковпака не зробили, зробіть фото тріщин, а рожелюку ще одні окуляри треба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер