<

«Не ставлячи амбітні цілі, ми не зможемо їх досягати», – міський голова Нововолинська Борис Карпус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 17.12.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
128
/ коментарі 2

Міський голова Нововолинська Борис Карпус вважає, що є багато потенціалу для змін і поступово вони будуть впроваджуватися.

Про головні завдання, які поставив він перед собою, розповів у відеоінтерв’ю в студії БУГу.

Якісні комунальні послуги мешканцям громади

Як міський голова, ставить перед собою перше завдання – щоб комунальні послуги надавалися нововолинцям швидко та якісно. Це амбітна ціль, говорить Карпус, адже інфраструктура міста зношена, потрібні колосальні інвестиції.

“Ми хочемо разом із працівниками комунальних підприємств напрацювати план стратегічного розвитку, щоб розуміти, куди рухатися. Мешканці Нововолинська повинні отримувати якісні та комфортні послуги”, – зазначив мер.

Стратегія розвитку міста та інвестиції

Потрібна стратегія розвитку Нововолинської громади, враховуючи інтереси населених пунктів, які доєдналися, і які можуть доєднатися в майбутньому.

“Ми бачимо ситуацію із шахтами в сусідніх громадах і може з часом постати питання приєднання їх до міста. Тому стратегію розвитку необхідно писати з урахуванням цих моментів. Необхідно шукати інвесторів, дивитися світові та українські тенденції та думати, чим ми можемо бути корисні. Інвестиції, створення нових робочих місць дасть нам можливість появи нових коштів у бюджет”, – говорить Карпус.

Наявність коштів у бюджеті можна буде спрямувати на покращення інфрастуктури міста, дворів, які б стали показовими, із сучасним освітленням, парковками, дитячими майданчиками.

“У нас поки немає коштів, але не ставлячи амбітні цілі, ми не зможемо їх досягати”, – зазначив міський голова.

Він говорить, що буде розроблено інвестиційний паспорт міста, щоб залучати міжнародну допомогу.

“Для цієї цілі, аби її реалізувати, я запросив Юлію Лефтер, яка була секретарем Бердичівської міської ради і має досвід (тепер заступник Нововолинського міського голови – ред.). Хочемо створити потужний проєктний відділ, який би подавав заявки на інфраструктурні проєкти. Адже нам необхідно реконструювати очисні споруди, добудувати третю чергу сміттєзвалища. Ці речі потребують десятки мільйонів інвестицій”.

Якісне надання освітніх та медичних послуг

Якщо говорити про освітні послуги, це не тільки вчителі, які навчають дітей в умовах карантину, а й їхні робочі місця, які мають бути комфортні та теплі, при цьому з енергоефективністю, розповідає Карпус.

“16 млн гривень ми витрачаємо на комунальні послуги в закладах освіти. Ця сума має бути меншою”, – говорить міський голова.

Зазначає, що такі є проблеми із лікарнею. Окрім того, інфраструктура та настрої серед персоналу, – вони потребують змін.

“Потрібен ремонт приміщень, дахів, нове обладнання. Лікарня, яка є опорною, повинна стати центром, куди з усіх усюд будуть їхати за якісною медичною допомогою”.

Електронні сервіси

У місті планують запровадити багато цікавих речей – електронних сервісів. Триває підготовка і мер Нововолинська говорить, що з часом все презентують для мешканців громади.

“Це буде новинка для жителів, які зможуть через різноманітні месенджери дізнаватися оперативно актуальну інформацію про місто”.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця