<

«Не перетворюйте Нововолинськ у зону екологічного лиха» – Гузь про будівництво нового комбікормового заводу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:03 | 14.05.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарів 9

Ось уже тиждень, як у Нововолинську активно обговорюється місцевими жителями і жителями Грядівської та Грибовицької сільрад інформація, що у місті або поблизу нього корпорація «Пан Курчак» планує збудувати потужний комбікормовий завод. І ось уже тиждень, як мерія шахтарського міста ані пари з вуст: правда це чи ні.

З огляду на цю «мовчанку», а головне те, що інформація набула суспільного резонансу, народний депутат Ігор Гузь, за якого в місті проголосувало 57 % виборців, зреагував різко. Він записав відеозвернення, у якому попереджає представників бізнесу і органів місцевого самоврядування щодо подальших своїх дій у випадку будівництва заводу. Відео опублікував на своїй сторінці у фейсбук.

 «У мене є конфіденційна інформація, що розглядається можливість будівництва комбікормового заводу поблизу території шахти №5. Сайт «Буг» щодо цього теж опублікував інформацію зі своїх джерел. Минає тиждень і ми не почули спростування з боку мерії: чи потужності «Пана Курчака» розгорнуть у Нововолинську, чи на території Грибовицької та Грядівської сільрад, які мають увійти до складу міста. Не розумію, який сенс цій бізнес-структурі будувати до виборів завод і тим самим дискредитувати нинішнього мера Сапожнікова?

Скажу вам свою суб’єктивну думку: я за інвестиції, за те, щоб створювалися робочі місця, щоб місто розвивалося, але особисто як депутат, який двічі обраний у Нововолинську до Верховної Ради, категорично проти, щоб це були підприємства, які перетворюють місто у зону екологічного лиха. І всі, хто знають мене, знають те, що я слова на вітер не кидаю. Ми з командою будемо рухатися, аби не дати будувати новий завод саме на території Нововолинська чи поблизу нього», – стверджує нардеп.

Він запропонував усім охочим поїхати у Турійськ і поспілкуватися з місцевими жителями, чи у захваті вони від таких самих потужностей корпорації на їхній території. І нагадав, що Нововолинськ уже має один завод «Пана Курчака» й все місто дихає неприємними викидами від його виробництва.

«Як ми з командою діятимемо: надішлемо офіційні запити і в структуру «Пана Курчака», і в мерію, щоб вони дали відповідь. Ми ініціюватимемо кампанію, в якій мають взяти участь жителі Нововолинська і запитаємо у них, як вони ставляться до такого будівництва. І може хтось не знає в мерії, але, на мою суб’єктивну думку, 90 % жителів міста, Грядівської і Грибовицької сільрад, виступлять проти цього. Очевидно, на думку громадян треба зважати. Переконаний, ми застосуємо усі важелі й інструменти,  починаючи від петицій, позиції депутатського корпусу, до акцій прямої дії, коли тисячі громадян вийдуть на акцію протесту до міськради, щоб запитати у мера прямо, що він думає з цього приводу, чи бува не розміняв він екологічне майбутнє міста на фінансову підтримку своєї виборчої кампанії паном Мартиняком?» – сказав Гузь.

Депутат порадив представникам бізнесу: «Шукайте, будь ласка, такі місця у Волинській області, звідки виробництво не шкодитиме мешканцям. Я розумію великі корпорації, яким вигідні дорога, комунікації і багато іншого, але давайте зважати на думку людей. Прошу всіх жителів Нововолинська бути готовими до активних дій. Закликаю тих, хто з політичних мотивів має до мене якісь застереження: будь ласка, ви можете автономно починати рух проти цього процесу, щоб не було мови, що це якийсь політичний капітал. Це важливе питання і на нього мої виборці просять реагувати. І я буду реагувати». 

Читайте також:

У Грибовиці ініціюють засідання сесії сільської ради, щоб підняти питання будівництва заводу «Пан Курчак»




коментарів: 9
  1. Вже пару років назад Гузь кричав на 15 м-н що не допустить будівництва короніка

  2. КРОНОСПАН КУРЧАК ОЛІЙНИЙ…ЛЮДИ МОВЧАТЬ НЮХАЮТЬ …ЗНАЧИТЬ МОЖНА ЙТИ ДАЛІ

  3. Так на мінуточку, Кроно збудували задовго ДО Гузя.
    Чи може ви про Екопротеїн? Так його закрили.

  4. Кроноспан будували набагато раніше а Гузь там про надсучасні фільтри добивався

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер