<

Найвища активізація епідемії грипу та ГРВІ – у Нововолинську та ще в 4-х районах Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 24.01.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) серед населення області стрімко зростає, а інтенсивний показник захворюваності знаходиться на передепідемічному рівні. Приріст захворюваності становить 29%.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Епідеміологи інформують, що найвищу активізацію епідемічного процесу спостерігають в 4 районах області, де фіксують перевищення епідемічного порогу (Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському) та місті Нововолинську.

Зростання захворюваності спричинене збільшенням хворих у всіх вікових групах, але найбільший ріст спостерігають серед дітей віком від 5 до 17 років (на 40%).

Впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями у Волинській області захворіло близько 5,7 тис. волинян, що майже на 1300 осіб більше ніж попереднього тижня. Приріст захворюваності становить 29%.

Із числа хворих майже 3,5 тис. – це діти до 17 років (61%). Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ збільшилась вдвічі, і становить 227 осіб (4% від захворілих, із них 67% діти).

З початку епідемічного сезону (30-го вересня 2019-го року) вже перехворіло понад 79 тисяч мешканців області – це 7,7% населення.

В обласному центрі за четвертий тиждень 2020-го року зареєстрували понад 2 тисячі випадків ГРВІ, з котрих понад 63% серед дітей. Госпіталізовали 88 лучан, що в 2,5 рази більше, ніж попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності знаходиться нижче епідемічного порогу на 20%.

Ілюстративне фото




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок