<

«Волиньвугілля» у Нововолинську планують реорганізовувати, колектив та шахтарі проти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:54 | 5.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
11
/ коментарі 22

У зв’язку зі створенням Національної вугільної кампанії, ДП «Волиньвугілля» планують реорганізувати. 5-го липня зібрався колектив підприємтсва та шахт №9 та «Бужанська», щоб зібрати підписи проти відповідного наказу.

Окрім того, присутні на зборах висловили свої заперечення щодо призначення нового голову комісії з реорганізації «Волиньвугілля». На даний момент ним є генеральний директор вугільного об’єднання Андрій Пилипюк. Наказом міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика головою призначений Володимир Юрків.

Юрківа нещодавно поновили на посаді директора шахти №9 «Нововолинська». Та поки на копальню він не з’являвся.

Нагадаємо, 10 -го вересня 2018 року наказом Пилипюка директора 9-ї було звільнено із займаної посади. Та Юрків продовжував працювати, доки його не відсторонив суд. Директором шахти №9 призначили Павла Танчева. 20-го жовтня Юрківу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем». Разом з тим він подав заяву до суду про поновлення на роботі, позов задовольнили.

На зборах у приміщенні «Волиньвугілля» говорили про небажання входити до Національної вугільної кампанії. Пилипюк розповів, що роз’яснень від Насалика про призначення Юрківа головою з реорганізації об’єднання отримати не може, бо міністр у відпустці. А ліквідація «Волиньвугілля» приведе в майбутньому до закриття шахт.

“Національна вугільна кампанія має включити в себе усі державні вугільні об’єднання з юридичною адресою в Києві. Керівництва на місцях не буде. Нам вже надіслали нові договори на переробку вугілля в Донецькій області. Там будуть отримувати концентрат і Національна вугільна кампанія відправлятиме вугілля «Центренерго», коли нам надходитимуть кошти – невідомо.

Наказ про Національну вугільну кампанію також передбачає в майбутньому виділити перспективні шахти та виставити їх на приватизацію. Максимум 12 таких буде, а про долю інших ніхто не говорить. «Бужанську» ще хоч можна віднести до перспективних, а шахту 9 ні. Із 36 шахт в країні залишиться 10. Поки я голова комісії з реогранізації, ми ніяких рішень приймати не будемо. Що буде, коли прийде Юрків, не знаю”, – зазначив гендиректор.

Від присутніх лунали звернення до «Волиньвугілля» розібратися з керівництвом, яке нав’язують.

“Робота є, зарплати вищі, люди працюють. Нас все влаштовує”, – говорили шахтарі.

Додамо, що на зустрічі не було голови незалежної профспілки шахти №9 Василя Гури, він був на копальні. Також інші шахтарі, що працювали в 2-гу зміну виконували роботу на шахті. Запрошували і голову місцевого осередку НПГУ Сергія Макарова, він також був відсутній.

По завершенню присутні поставили підпис під зверненням до міністерства з вимогою припинити дію наказу про реорганізацію ДП «Волиньвугілля» та про призначення головою реорганізаційної комісії Юрківа.

“В разі ігнорування наших вимог, залишаємо за собою право організувати та провести масову акцію протесту в Києві під стінами міністерства та Кабміном”, – йдеться в зверненні.




коментарів: 22
    • Давно пора ДП і всіх тих дармоїдів розігнати.Скільки шахтарі будуть їх обробляти.

  1. Люди я
    кі не мають відношення до наших шахт прошу не коментувати такого роду публікації.

    • Готуйтеся, тут церкви забирають, а ви шахти хочете, щоб у спокої залишили)

  2. напишу для шахтарів нашого обьєднання , чому в нас лікарняні 96 грн???? хто за це відповідає??

  3. а можливо ви забули,але нам розраховуть зарплату з прожиткового мінімуму а не з мінімальної зарплати ????? ХТО??? ЧОМУ???

  4. це суспільство проти людей труда. спочатку з`їсть пролетарієв, потім далі піде. соціальне розшарування буде продовжуватися

  5. Питанян до пана Бабійчука Бориса депутата Волиньської області від партії “Самопоміч”
    Ви відкрито під час зборів на ДП “Волиньвугілля” підтримали режим та схеми розкрадання на Волинських шахтах ВЕНГРИНОМ ТА Ко! Збираєте підписи людей на підтримку Пиоипюка….а знаєте, що проти останнього порушено 17 кримінальних справ на загльну суму збитків 10 мільйонів? Цікаво, а знає пан Борис, що РЕОРГАНІЗАЦІЯ пройшла по всіх шахтах України крім ДП Волиньвугілля, під час якої незакрили ЖОДНОЇ ШАХТИ? А знає Борис, що неможе бути 400 чоловік підземних на 400 “КОНТОРОВСІКХ” в тому числі деповських “казнокрадів”?? У Вас пане Борис в магазині КОНТРОЛ-ЗЕТ правда ж не працює 250 менеджерів та 100 замів, помів, керіників і тільки 2 продавця…..Так ось пане Борису питання Ви в СХЕМІ по розкраданню чи просто не в “КУРСІ” про стан справ на шахтах ?
    Дякую за увагу!

    • Шанувальник або шанувальниця в тебе мабуть щось з головою не впорядку.Ти хоча б подумав(ла) ,хоч мозги підключи як що вони в тебе є.Як би в нього було 2 млн доларів навіщо йому потрібна шахта.Як би тобі дали 2млн доларів мабуть ти заткнувся(лася) і нікуди не ліз(ла) і жив(л а) в своє задоволення.Який же ти смішний чи смішна.

  6. паша для чого ти БРЕШЕШ ?яка реорганізація ? не обманюй людей разом з гурою і макаровим.колективи шахт вигнали всіх навязаних їм бувших регіоналів , так як і тут виженуть юрківа , який не може забути як добре було обкрадати шахту 9. по інформації в ЗМІ посада голови комісії обійшлась юрківу в 2 млн доларів ! ви уявляєте собі , як треба було обкрадати шахту , щоб дати насалику і іже з ним , такий хабар ! а так звані наші активісти в лапках – гура , голота і макаров підбурюють людей за ті самі гроші які юрків вкрав в цих же людей до страйків … а от подумати – проти чого страйкувати ? проти високих зарплат , проти нових робочих місць , проти стабільності в ДП Волиньвугілля ! позбираються тут ці ображені ,яким при юрківу добре кралось і бодуражать людей .не лізьте в колектив , який вас більше не сприймає .

  7. до речі , один мирноград прийняв голову комісії з реорганізації , а інші обєднання не допустили навіть на поріг своїх ДП таких собі юрківів !

    • Шанувальник хватить брехати, а Львіввугілля? А там вашого не пустили, Павло молодець, а що скільки Пилипюк буде ще на свободі, ще може втікнути.

  8. Маючи 2 мл. на хабар, який дурень захоче іти працювати в в те об’єднання Волиньбезвугілля, добувають 150 тон в добу трохи приписують, ще половину вкрадуть, і чекають дотацію від Держави. А нам навіть лікарняні не виплачують а далі і зарплата буде під питанням. Нармальні люди роблять селікоз, і тікають з вугілля, який хворий ще сюда іти хоче? Ви щось не те брешете.

  9. ТИ РЕАЛЬНО ВІРИШ ЩО ЮРКІВ ДАВ 2 МІЛЬЙОНА ДОЛАРІВ ХАБАРЯ, ЩОБ БУТИ ГЕНЕРАЛОМ ВОЛИНЬВУГІЛЛІ? =)ВЗАГАЛЫ хтоСЬ У ЦЕ ВІРИТЬ? аНТОН ТИ В “БОБРАХ” ТЕЖ НАПЕВНО ПИВ ТОЙ ЧУДОНАПІЙ, ЯКЩО ТАКЕ ПИШЕШ =)

  10. Шанувальник або шанувальниця в тебе мабуть щось з головою не впорядку.Ти хоча б подумав(ла) ,хоч мозги підключи як що вони в тебе є.Як би в нього було 2 млн доларів навіщо йому потрібна шахта.Як би тобі дали 2млн доларів мабуть ти заткнувся(лася) і нікуди не ліз(ла) і жив(л а) в своє задоволення.Який же ти смішний чи смішна.

  11. паша для чого ти БРЕШЕШ ?яка реорганізація ? не обманюй людей разом з гурою і макаровим.колективи шахт вигнали всіх навязаних їм бувших регіоналів , так як і тут виженуть юрківа , який не може забути як добре було обкрадати шахту 9. по інформації в ЗМІ посада голови комісії обійшлась юрківу в 2 млн доларів ! ви уявляєте собі , як треба було обкрадати шахту , щоб дати насалику і іже з ним , такий хабар ! а так звані наші активісти в лапках – гура , голота і макаров підбурюють людей за ті самі гроші які юрків вкрав в цих же людей до страйків … а от подумати – проти чого страйкувати ? проти високих зарплат , проти нових робочих місць , проти стабільності в ДП Волиньвугілля ! позбираються тут ці ображені ,яким при юрківу добре кралось і бодуражать людей .не лізьте в колектив , який вас більше не сприймає .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок